Петокрака је дуго била званични симбол

ПОКС (Покрет обнове Краљевине Србије) је најавио да ће предложити закон којим би се забранило јавно истицање и употреба црвене петокраке.

 

Како наводи овај покрет, то ће предложити по угледу на Мађарску, која је на предлог премијера Виктора Орбана, законом забранила употребу црвене петокраке.

Прочитајте и:

Историја Србије од 631. године у кратком снимку: Генијални приказ како се српска карта мењала од Свевладовића до данас

„Црвена петокрака је симбол идеологије, комунизма, која је уништила српски народ у 20. веку. Одговорни су за велика зла током, а нарочито после Другог светског рата, када су без икаквог основа убили преко 100.000 Срба само зато што су били за краља или се нису слагали са њиховим идеологијом. Противправно су одузимали грађанима приватну имовину и пунили затворе и логор Голи оток идеолошким неистомишљеницима.

Укинули су слободу штампе и говора, укинули вишепартијски систем и завели диктатуру и страховладу. Донели су устав из 1974. године на штету Срба, који је разбио Југославију на републике и покрајине са правом на отцепљење и изазвао ратове деведесетих година“, изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС, иначе унук Драже Михаиловића.

Како су најавили, овај закон ће предложити на првој јесењој седници Скупштине Србије.

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име