Тема дана- Американци купују С-300

Ратно ваздухопловство САД има намеру да набави две транспортно-лансирне јединице, које по спољном облику али и по техничким параметрима личе на руске ПВО системе С-300ПМУ-1 и С-300ПМУ-2. Ове реплике ће бити размештене на војном полигону у држави Јута, преноси портал Бог Рата.

– Ови модели су важни ради стицања навика код ангажованог људства. За тако нешто је потребно набавити реплике које по свом изгледу највише личе на ове системе. Ове речи је са једног америчког сајта пренео руски интернет портал ТАСС.

С-300
Извор: Вики Американци купују С-300

Прецизирано је да ће званични захтев за набавком ових модела бити прослеђен крајем септембра. Међутим, ова процедура ће по свему судећи бити убрзана.

Претпоставка је да ће модели имати сличне карактеристике као оригинални системи. То се пре свега односи на карактеристике радара. У идеалном случају имаће и одговарајуће опто-електронске и инфрацрвене уређаје.

Прочитајте и:

ГРЧКИ ПОРТАЛИ ОТКРИВАЈУ: Кроји се НОВА МАПА Балкана! Све време нам стоји пред очима!

С-300 ПМУ-2 је светло дана угледао 1997.године. Представља универзални самоходни вишеканални ракетни систем, који је намењен одбрани најважнијих државних и војних објеката и позиција од масовног удара савременим и перспективним авионима, стратегијским крстарећим ракетама, тактичким и оперативно-тактичким балистичким ракетама и другим средставима ваздушног оружја, у свим дијапазонима и при свим брзинама њиховог лета. Систем ефикасно дејствује при интензивном противелектронском дејству који ствара активне и пасивне сметње.

Прочитајте и: 

АЛБАНСКИ ИСТОРИЧАР ИЗНЕНАДИО ИЗЈАВАМА О ЦАРУ ДУШАНУ, КНЕЗУ ЛАЗАРУ И КОСОВУ: Овако изгледа историја из “другог угла”

Подсећамо да је пре два дана Турска најавила допунску куповину ПВО система великог домета С-400. Ово је за САД апсолутно неприхватљива чињеница и једна врста „терање мака на конац“. Недавно је председник Турске – Реџеп Тајип Ердоган за време говора поводом обележавања трогодишњице од неуспелог државног удара рекао, да је руски С-400 „Тријумф“ најбољи ПВО систем на свету.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име