Србија заслужује да се нађе на годишњици

На адресу председника Србије  још није стигао позив из Пољске да 1. септембра присуствује обележавању 80. годишњице од почетка Другог светског рата, пише „Политика“ позивајући се на сазнања у Председништву.

Како су за овај лист појаснили у Министарству спољних послова, од амбасаде Србије у Варшави добили су информацију да су позиви упућени само чланицама ЕУ, НАТО и Источног партнерства.

Прочитајте и: 

Србија мора да раскине уговор са Русијом и Евроазијском унијом!

Преминуо српски сликар Владимир Величковић

Откривено како су Делије набавиле тенк!

Ово су за лист потврдили и у амбасади Пољске у Београду.

На питање новинара „Политике“ да ли је позив упућен неким од званичника из Београда и зашто није позван нико из Русије, отправник послова пољске амбасаде Павел Соколовски је одговорио да су „позивнице упућене најближим пољским партнерима из ЕУ, НАТО и земљама Источног партнерства“.

Руска застава
Извор: FLICKR

Ово ће, оцењује“Политика“, бити други важан догађај на коме Србија неће бити заступљена у складу са својом историјском улогом и статусом силе победнице.

Лист подсећа да је на прослави 100. годишњице потписивања примирја у Првом светском рату, 11. новембра прошле године, Француска председника Србије сместила у неке од споредних редова, док је Хашим Тачи седео тик иза Владимира Путина.

Оштре критике на рачун Пољске стижу из Москве, будући да позивницу за догађај коме ће, како се најављује, присуствовати око 20 светских лидера, није добио ни руски председник Владимир Путин.

Е, сад то што је званична Варшава жестоко понизила братски народ који Пољацима никад ништа нажао није учинио је ствар које треба да се стиде званичници Пољске.

Обичан, народ и навијачи из Пољске у више наврата су показали шта мисле о политици своје владе. За њих је КиМ Србија, а најјасније су то показали на мечу  квалификација за Светско првенство 2018. године између Украјине и лажне државе Косовокоја се играла се на неутралном терену, а то је овог пута био у Пољској, тачније у Кракову.

Пољаци су једва дочекали како би гостујућу селекцију дочекали поруком у име Србије и српских ‘сабораца’. Иако је Пољска признала независно Косово, тамошњи народ никако то не прихвата.

Осванули су графити подршке јужној српској покрајини и добро познато: ‘Косово је Србија’.

Извор: Политика

ФОТО: Pixabay

 

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име