Стручњак за говор тела оцењује да такав гест представља чекић којим показујете жељу да смрвите некога.

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић показује све више агресије у јавним наступима, а окидач за запаљиве поруке готово по правилу су јој Срби и Србија. Она је ових дана поново шокирала јавност.

Као да жал што у рату, како је сама признала, није узела пушку да убија Србе није била довољна, хрватска председница решила је да свој вербални арсенал обогати и једним насилним гестом – ударањем песницом у сто, који је употребила у интервјуу за тамошњи јавни сервис.

Прочитајте и:

Прешли мост и починили злочин: Избоден младић у Косовској Митровици

НОВИ СКАНДАЛ КОЛИНДЕ: Хрвати највише допринели антифашистичкој борби

– Свима онима који данас прете Хрватској желим врло јасно рећи да никад више ни један једини србијански тенк неће ући у Вуковар. Нека се нико тиме не заварава – поручила је она за ХРТ, нагињући се према ниском сточићу, да би на крају поентирала једним јаким ударцем стиснутом шаком о сто.

Пантомимичар и стручњак за говор тела Марко Стојановић објашњава да стиснута песница, овако употребљена, увек представља чекић којим особа жели некога да смрви.

– То ударање руком као маљем или чекићем је типичан гест мушкарца који жели да покаже да је мачо, алфа фигура у друштву. Очигледно тиме даје до знања да је толико моћна да може некога да здроби ако то пожели. Или иза тога стоји немоћ, па песницом жели убедити у супротно. У сваком случају, никако не приличи жени да лупа стиснутом песницом о сто, а поготово не председници државе. Начин на који је то учинила може изгледати гротескно – оценио је Стојановић.

Извор: Курир

Фото: YoutubePrintscreen/Crveni Karton

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име