Осморо ухапшених Чеха нису никакви навијачи, нити су кренули на утакмицу у Приштину, већ је реч о фарси власти у Приштини, који су им подметнули аферу пласирану у медијима.

Ово за „Србин инфо“ открива новинар и уредник „Балкан.инфо”, Теша Тешановић, пријатељ Чеха Јана Зорбића, који је са још седморо сународника ухапшен од стране окупационих полицијских снага на Косову и Метохији.

– Права истина је да је ова група Чеха кренула да однесе хуманитарну помоћ Србима. Нити су навијачи, нити их фудбал занима. Целу причу су измислили Албанци, који их и даље држе у протвору само зато што су желели да уруче помоћ косметским Србима.

По речима Тешановића групу Чеха је на изласку из Велике Хоче зауставила патрола РОСУ.

– Оптужили су их да су кренули на утакмицу са циљем да праве инциденте што нема везе са истином. Видећемо како ће се ситуација даље развијати – рекао је Тешановић.

Подсетимо, такозвана косовска полиција привела је осморо држављана Чешке са оптужбом да су планирали да пусте дрон са натписом „Косово је Србија“ током утакмице између фудбалске репрезентације тзв Косова и Чешке на стадиону „Фадиљ Вокри“ у Приштини.

Приштински портал Индексонлине наводи да је међу осам ухапшених шест мушкараца и две жене, да један од Чеха има и држављанство Србије и да су сви по налогу тужиоца послати у притвор.

Извор: Србин Инфо

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име