ПРИШТИНСКЕ ВЛАСТИ РУШЕ КОШАРЕ? На друштвеним мрежама се појавила информација поткрепљена фотографијама да Албанци руше чувену караулу Кошаре и по свој прилици граде нешто друго. Највероватније из тежње да униште симбол свог великог пораза, албанске власти су се бациле у грађевинске подухвате.

На фотографијама усликаним пре неколико дана се види место највеће битке у модерној српској историји које подсећа на градилиште, а још увек није познато шта Албанци планирају да граде.

Битка за Кошаре једна је од најтежих које су се биле на подручју Косова и Метохије.

Шиптари руше свету караулу Кошаре и граде нешто ?"Почели арнаути нешто да граде на караули, и окачили њихову крпу! Сликано пре неколико дана! 🤬" Водник Пламен

Gepostet von Саша Мратић am Freitag, 23. August 2019

Прочитајте и

Најпотреснија песма Јовна Дучића: Ова песма је дуго времена била ЗАБРАЊЕНА У СРБИЈИ

Битка се водила око граничног прелаза Раша Кошарес на граници СР Југославије и Републике Албаније између 9. априла и 10. јуна 1999, током НАТО бомбардовања СРЈ.

Циљ напада са албанске стране (Операција Стрела) била је копнена инвазија на Косово и Метохију и пресецање комуникације између јединица ВЈ у Ђаковици и Призрену. Такође, још један циљ је био и заузимање ширег подручја Метохије током тог напада. После тешких борби ВЈ успела је да порази нападача и спречи њихов улазак на КиМ.

Припадници ОВК успели су да заузму караулу Кошаре због артиљеријске подршке Војске Албаније, подршке НАТО авијације и малог броја војника ВЈ на томе подручју који су морали да се повуку, али су потпуно поражени у њиховом плану копнене инвазије на том правцу упркос подршци коју су имали.

Извор: Србија данас

Фото: Еспресо

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име