Заменик премијера привремених приштинских институција и потпредседник Демократске партије Косова (ДПК) Енвер Хоџај рекао је вечерас да има поуздане информације да би још 10 земаља могло да повуче признање косовске независности.

Постоји 13 земаља које су повукле признање. Једном морамо схватити карактер нашег држављанства. Да смо чланица УН, признање би било универзално. У овој ситуацији, када земља призна (тзв.) Косово, морају се успоставити дипломатски односи. Постоје неке истине које су болне – рекао је Хоџај за КТВ телевизију.

Прочитајте

ЧЕШКА РАЗМАТРА ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА КОСОВА: Председник Земан: “Ратни злочинци не могу бити лидери”!

Напоменувши да постоје информације да би још 10 земаља могло да повуче признање, он је нагласио да је реч о „озбиљним“ и „поузданим“ информацијама из дипломатских извора.

Хоџај је рекао да је Приштини потребна спољна политика која има оперативни план и стратешко размишљање, како би успела да спречи кампању повлачења признања косовке независности, преноси портал Коха.

Он је додао да Приштина мора да координира са партнерима како би обновила признања независности и како би се утицало на Србију да заустави кампању повлачења признања независностти тзв. Косова.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име