Репрезентација Србије у бадминтону освојила је сребрну медаљу на Европском екипном првенству за играче до 17 година. Орлови у саставу Михајло Томић, Сергеј Лукић, Александар Јовичић, Сара Лончар, Анђела Витман и Нина Богдановић, заустављени су на последњој степеници у пољском граду Гњезно, али је постигнути резултат више него сјајан за наш национални тим.

Прочитајте и

Храбри десетар био бржи од смрти: Припадник Војске Србије спасао живот дечаку

Први тренер бадминтон репрезентација Србије Милан Барбир наглашава да је екипа срећна због успеха, али да је мало времена за славље, будући да тек предстоје борбе у индивидуалном делу такмичења.

– Ово је свакако велика потврда да се српски бадминтон развија у сјајном правцу и мислим да ће додатно појачати самопоуздање, које је и пре овога било на високом нивоу, како играча тако и нас тренера. Хвала свим играчима на максималном залагању, дали су све од себе и верујем да је ово само добар замајац за све што нас очекује у ближој и даљој будућности. Наша снага је у посвећености, љубави, фанатичном раду и јединству. Од меча четвртфинала, када су нам се придружиле колеге и пријатељи из Србије, атмосфера на трибинама била је за памћење а наши такмичари су добили нови ветар у леђа. На крају смо остварили историјски резултат – рекао је Барбир, коме у стручном штабу помажу Драган Антић и Никола Мијачић.

Прочитајте и

ОСТАЈЕ НА ВМА: Ево у каквом је стању наш патријарх

ДВА СВЕТА: Док екстремисти праве нереде у Улцињу, из Сутомора ОДЈЕКУЈЕ УЖИЧКО КОЛО

На ЕП у Пољској почеле су борбе за одличја и у појединачној конкуренцији које ће трајати до 7. септембра, а српска репрезентација ће учествовати у свим конкуренцијама.

Извор: СД

ФОТО: Flickr

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име