О њој је цео свет причао!

Ирена Ивић Дробњак из Милвокија спасила је пре осам месеци девојчицу која је сама ходала по улици. Ирена је прошле зиме возила аутобус и одједном видела мало дете како хода само на улици.

Прочитајте и: 

Србија је већински власник Косова и Метохије!

Да ли сте зналид да се НАЈСТАРИЈА СРПСKА ЦРKВА НАЛАЗИ У ХРВАТСKОЈ! Налази се у овом месту на мору

Зауставила је возило, увела дете и покушала да је угреје. Дете је преузео отац, а Ирена је постала херој Милвокија, али и Србије.

У међувремену је добила много награда – општине и предузећа у коме ради, а следи јој велики сусрет камионџија на Тампи у Флориди, где ће добити награду за Хероја на ауто-путу.

Тачно осам месеци после тог догађаја, изненада је после посла случајно срела девојчицу са оцем. Ирена и даље ради у градском превозу, а претпоставља да је дошао да купи месечну карту када су се срели.

Сусрет је био кратак, а наишла је и на језичку баријеру, јер отац детета не говори добро енглески. Ипак, разумела је када ју је позвао да види девојчицу коју је спасла.

– Видела сам да је та мала девојчица заиста уствари она, а њега сам познала одмах, изненадила сам се врло пријатно. Ја сам очекивала да је видим негде и желела сам да је видим, она је баш доста порасла, сад је права девојчица – изјавила је Ирена Ивић Дробњак.

На питање да ли је било покушаја до сада да ступе у контакт, она наводи да није знала ни где да их потражи, и да је само претпостављала да они живе негде близу места где је спасила дете.

Ирена је из Прокупља, радила је као васпитачица у Мерошини, а први пут је дошла у Америку 2000. године. Како каже, није знала енглески, проговорила је језик, научила је и да вози камионе и уз повремене повратке у Србију, трајно се настанила у Милвокију пре три године.

 

Извор: Глас Америке
Фото:Facebook/PrintScreen/ TODAY’S TMJ4

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име