БРИТАНСКА радиодифузна корпорација, позната као Би-Би-Си, објавила је скандалозан текст у ком се злочин у Сребреници пореди са Холокаустом, а Република Српска са Трећим рајхом.

– Као да и даље имате Трећи рајх и Гестапо који постоје након Холокауста. Сви кажу ‘хајде да преговарамо са њима’. Хајде да не преговарамо са онима који су починили најгоре злочине против човјечности у овој земљи. Проблем је што Срби покушавају да легализују оно што је стечено ратним злочинима – рекао је Ћамил Дураковић за Би-Би-Си.

Текст који је потписао Џереми Боуен такође обилује и нападима на српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Ово није једини случај покушаја да се српски народ изједначи са нацистичким зликовцима. Тако је посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Шемсудин Мехмедовић дао скандалозну изјаву у којој се опет дотакао Другог свјетског рата

– Замислите ситуацију да су нацисти имали прилику да креирају међународне законе којима би сачували групације људи који су починили холокауст – рекао је он.

Да подсјетимо, почетом марта 1943. године, на иницијативу њемачких нациста и уз сарадњу усташких власти поглавника Анте Павелића формирана је “Ханџар дивизија”, састављена махом од муслиманских младића из данашње БиХ, која је починила велике злочине над српским становништвом.

ИЗВОРvecernjenovosti

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име