Намерно на овај дан хрватске и муслиманске усташе су 1942. године починиле страшан злочин у источној Босни и Херцеговини. Истог дана убијено је више од 300 невиних цивила, које су на Бадњи дан и Божић 1942. године комунисти у Црној Гори масакрирали само зато што су за краља, а затим, на месту њиховог страдања у Колашинском лугу на Тари, разапели пса на крсту уз натпис „Пасје гробље“. Муслиманске „Зелене беретке“ 1993, на овај дан, побиле су Србе у селу Кравице и другим местима сребреничког краја. Српске жртве из прошлости на овај свети дан нас обавезују да их се сетимо и помолимо се за њихове душе – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС.
Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Србије Божић, уз позив да се на данашњи свети дан сетимо и великих страдања српског народа управо на најрадоснији хришћански празник.
ПОКС подсећа да је на данашњи дан Црногорска војска под командом сердара Јанка Вукотића уз велике жртве, успешно и јуначки зауставила покушај Аустроугарске војске да пресече одступницу у повлачењу српске војске у Првом светском рату.
Породицама свих жртава страдалих на Божић изјављујемо најдубље саучешће и жељу да пронађу свој мир.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име