„О неуспеху тзв. ‘монтенегринског’ идентитетског пројекта ништа не говори боље од чињенице да за деценију и по није успео да изнедри ни аутентични фашизам, него мора да увози туђи!“, оценио је недавно аналитичар Феђа Павловић.

„Патриотски“ скупови, којима су њихови „инспиратори“ покушали да дају привид „одбране државе од издајника“, већ на првом кораку показали су свој прави карактер – шовинисти и србофоби одани тродеценијском режиму направили су у септембру на Цетињу својеврстан усташки пир, „ратујући“ са Србима уз песме аполгете усташтва, Марка Перковића Томпсона, и Мирослава Шкора, најпознатијег по „тугованки“ за хрватским генералима-хашким оптуженицима.

Прочитајте и:

ПРИЧА ИЗ РАТА: Овако је Воја Танкосић преговарао са Арнаутима

Претње Србима, уз огртање званичном црногорском и хрватском заставом свакако би могли схватити као својеврстан „издувни вентил“ разочараних „режимлија“ – када на одборничким листама ДПС-а не би било осведочених пропагатора фашизма; када не би „обожавали“ Секулу Дрљевића и Штедимлију; када нам не би претили „тракторима“; када градоначелник Подгорице не би, на „јавном“ сервису, исказао жаљење што „Црна Гора није решила своје национално питање по моделу Хрватске 90-их“; када би са мање страсти певали „Суде ми“ или „Бојну Чавоглаве“, уз пословично падање у „севдах“ на стихове – „Стићиће вас наша рука и у Србији“; када…

30. марта стигла је поруку од домаћих „бранитеља“, наводно револтираних изјавом министра Лепосавића о ужасном злочину у Сребреници.

„Ми, грађани, патриоте своје Црне Горе јединог нашег дома… упозоравамо Кривокапића, ако, најдаље до 9. априла не смени Лепосавића, ми Црногорци од 10. априла излазимо на улицу и нећемо се повући по цену живота док целокупна Влада не падне и Скупштина скрати свој мандат. Ако изађемо 10. априла на улицу, нема враћања кући док Влада не падне и не распишу се нови парламентарни избори у Црној Гори. Кривокапићу, рок ти је 9. април 2021. године.”.

Дакле, црногорске „патриоте“ најављују да ће се, уколико се премијер Кривокапић одупре њиховој жељи да „кадрирају“ у влади Црне Горе, окупити 10. априла – на „дан НДХ“, крваве фашистичке „фабрике“ зла, која је „прогутала“ скоро милион Срба, Јевреја, Рома…

Са једног од „комитских“ скупова

Овим путем позивамо наше суграђане да, без обзира шта и ко их „покреће“, добро поведу рачуна о симболици, датумима, начину на који изводе своје скаредне „перформансе“… Много тога им се „отписује“ на незнање, али након овог упозорења –  и тај адут им је „избијен из руку“.

Све ово добија на важности уколико се присетимо да је групица „патриота“ у Мојковцу, песмом, „евивањем“ и ватрометима, „испратила“ дан када је отпочело злочиначко НАТО бомбардовање на СР Југославију.

Сходно томе, уколико ново „дружење“ организују баш 10. априла, неко „злонамеран“ могао би помислити да су, тражећи смену Лепосавића, само пронашли „згодан“ изговор да обележе и „дан НДХ“.

Они који су задужени да „раскринкавају“ оценили су да су Мојковчани славили „спортске успехе репрезентације“. А, какав изговор би имали уколико би нови „патриотски перформанс“ био организован баш на поменуту „знаковиту обљетницу“, која изазива презир и ужас код сваког слободоумног човека!?

ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име