Све што је штетно по интересе Републике Српске морамо одбацити, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, коментаришући одлуке Уставног суда БиХ.

На Народној скупштини неопходно је, каже, постићи консензус који мора бити ригорозан и по питању одбијања одлука високог представника које нису у складу са Дејтонским споразумом.

– Ми ових дана пописујемо све што је урађено од стране високих представника или кроз наше споразуме и давање сагласности. Ми ћемо повући нашу сагласност из споразума о војсци, као и о ВСТС. Предложићемо и о томе ћемо одлучивати наредних дана да се кроз рушење Закона о војсци у року од неколико месеци формира Војска Републике Српске. То све имамо у складу са Уставом. Нема на свијету мјеста гдје се законом може срушити Устав, само покушавају нама да кажу да је то тако – рекао је Милорад Додик.

Истакао је да у Уставу БиХ пише да постоји Војска Републике Српске.

– Ми смо покушали са овим експериментом, то није ишло. Упорно говоримо да је та БиХ експеримент, очигледно су се или помирили са тим да је ово у реду или нас неозбиљно схватају – нагласио је Додик.

Додик каже да се у Српској све проблематизује, као што је најновији случај са законом о шумама и одлуком Уставног суда БиХ везаном за тај закон.

– Кажу да се то мора уредити на нивоу БиХ, а чим се то уређује на нивоу БиХ , онда се даје право да БиХ располаже том имовином. Да не говорим о томе како би и да ли би икада било сагласности ФБиХ да се формирају Шуме Републике Српске – навео је Додик

(РТРС)

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име