Патријарх српски Порфирије и митрополит Јоаникије довезени су до манастира хеликоптером, како би се избегле барикаде грађана који су протестовали на путу Подгорица-Цетиње. Потом су под пратњом припадника специјалне јединице испраћени до улаза у светињу.

На друштвеним мрежама се појавио снимак припадника противтерористичке јединице, који је у тренутку кад су се огласила звона Цетињског манастира, која су означила крај устоличења, најпре преместио аутоматску пушку из десне у леву руку, а затим се прекрстио.

  • Петар Кнежевић из Црне Горе, специјалац који се прекрстио испред улаза у храм, иначе био на Кошарама кад се бранио српски род – пише у опису фотографије насмејаних Јоаникија и специјалца.

Коментари испод фотографије су били многобројни и пуни подршке.

  • Петар је био тамо где се бранило српство и наше свето братство као најмлађи учесник битке на Кошарама! Петар је иначе и редован у Нишу на утакмицама па га тамо можете и видети и упознати! Нека Бог чува и погледа и нашег митрополита и Петра – написао је један корисник.
  • Достојни свог позива! Живи били на многаја љета – додао је други корисник.
  • Браво, часни човече, Бог срећу дао теби и твојој фамилији – још један је у низу коментара.
Прочитајте и:

(ВИДЕО) Поштовање за светињу и у најтежем тренутку: Погледајте гест специјалца испред Цетињског манастира

Патријарх Порфирије, подсетимо, свечано је увео у трон Света Петра Цетињског митрополита црногорско-приморског Јоаникија, кога је Свети архијерејски сабор СПЦ на мајском заседању изабрао за наследника блаженопочившег митрополита Амфилохија.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име