“Косово се заснива на трговини органима, дрогом и припадношћу најекстремистијим рубовима ислама”…

Одборник италијанске Лиге за Милано и хуманитарац Стефано Павези реагујући на упозорења италијанског тужиоца за малолетнике у Трсту Леонарда Тамборинија да је крајње време да се реши проблем трговине децом са Косова, у изјави за Косово онлајн каже да и он сам годинама понавља да на Косову има много проблема повезаних са трговином људима, органима, дрогом и припадношћу најекстремистијим рубовима ислама и то све то “пред очима владе која не чини ништа да заустави ове ствари“.

“Али држава која дозвољава ове ствари не може се сматрати таквом, а ЕУ и све државе чланице треба да интервенишу и поред одбране српско-хришћанских мањина, ступе у интеракцију са Кфором како би зауставиле ове злочинце“, рекао је Павези.

Према његовим речима, на несрећу, у Бриселу су много посвећенији криминализацији Србије.

“Зато што Србија благонаклоно гледа на Русију, уместо да схватају да ће и бивши председник Косова Тачи и бивши премијер Харадинај бити осуђени за ратне злочине, што је свима јасно јер никада нису крили да су били део терористичке организације ОВК“, истакао је Павези.

Како је рекао, у Италији су веома забринути због ове ситуације.

“Забринути смо и зато што се, сећам се, да је један грађанин Косова, организовао терористички напад у нашој земљи.

Због тога би било важно да италијанска влада заузме јасан и одлучан став по том питању, као и да примени веће граничне контроле како би зауставила ове криминалце“, поручио је Павези.

Kosovo online

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име