НАПАД на колону која је славила победу опозиције и отимање српске заставе у Подгорици, што је резултирало општом тучом, а потом и перфидни покушаји да се “испипа“ терен како би се преотела изборна победа опозиције, усијали су послеизборну сцену у Црној Гори, упркос позивима Епископског савета СПЦ у Црној Гори и лидерима опозиције да се не наседа на провокације одлазећих власти, попут оне о најави скупа “патриотских организација“ за недељу у Подгорици, где ће се “бранити Црна Гора“.

Подстакнути очајничким потезима власти којој је народ отказао поверење, на десетине Рожајаца прописно су се обрукале учествујући у инциденту који, упркос ћутању званичника није могао да се сакрије.

Поседавши у стотинак аутомобила “окићених“ државним заставама Црне Горе, једноставно су опколили православну светињу, цркву Ружицу, трубеће и уз арлауке и подврискивања покушали да изазову инциденте, мислећи да је месни парох, отац Слободан Радојевић у парохијском дому са породицом.

-Изађи, попе! Ово је Црна Гора, ово је наша држава, вриштали су хистерично Рожајци, сведочио је Бојан Булатовић, о инциденту који је трајао сат и по, и није добио трагичне псоледице само захваљујући повратку оца Слободана у Рожаје и позиву који је упутио начелнику полиције који је одмах интервенисао, тако да је полиција успела да отера кукавице које су покушале да застраше попадију са дететом, чинећи тако свом народу лошу услугу и бацајући љагу на њих, јер, нема дилеме, показивати толико мржње према светињи и свештенику народа који учествује са непуних шест одсто у броју становбника у овој општини, чијим званичницима су пуна уста толеранције и љубави.

Прочитајте:

У немачком Бундестагу подржана иницијатива о укидању признања Косова!

Провокатори нису знали да отац Слободан није био код куће.

  • Поштовани грађани Рожаја, позивам вас да се уздржите од сваког облика понашања који би могао да наруши друштвене односе и међуверски склад у нашој општини. Рожаје је град свих грађана који у њему живе и који ће, независно од друштвених околности, остати пример суживота и толерантног односа према различитостима. Апелујем још једном да у сваком моменту останете прибрани и да избегнете окупљања која могу да наруше јавни ред и мир.

Овим немуштим саопштењем огласио се у уторак увече председник Општине Рахман Хусовић, док Управа полиције, која зна да и за далеко блаже инциденте, није издала саопштење за јавност.

Очигледно, терор над свештеником СПЦ и његовом породицом у Рожајама, што је у том месту забележено више пута, подводи се под ситнице…

Националист

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име