ПРИНЦ Филип Карађорђевић данас је одговорио на ружне речи које му је упутио потпредседник Демократске странке Горан Јешић.
Млади српски принц је пре неколико дана на примеру филма „Дара из Јасеновца“ скренуо пажњу на то колико су такви филмови важни за неговање културе сећања на српска страдања, и да су злочини над нашим народом пет деценија били занемаривани и скривани.

– Наша је обавеза да негујемо културу сећања на српске жртве, јер су Срби један од ретких народа над којим су кроз историју вршени геноциди и етничка чишћења – написао је принц Филип.

Горан Јешић је на то одговорио прилично нападним тоном да принц вероватно није похађао часове историје у младости.

– Јасеновац је дуго година прикриван од поштеног српског пука, рече Вам дечко са Дедиња коме плаћамо струју сваки месец и дневне новине 4 милиона динара годишње. Или ниси сине похађао наставу историје редовно или ти кева правдала часове код разредног на име неразумевања језика – написао је Јешић, на шта му је принц Филип данас одговорио да нема никакве потребе за таквом уличарском комуникацијом.

– Као што нема потребе ни да лажете своје пратиоце. Не живим на Дедињу и моје животне трошкове не финансирају грађани Србије. Клевета је кривично дело. Тужно је што то нисте научили.

Novosti online

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име