„Битно је да у Београду коалиција НАДА оствари највећи и најбољи могући резултат како би могла да утиче на политичке процесе у граду, јер има много тога доброг, паметног, промишљеног што хоћемо да реализујемо“, изјавио је председник Демократске странке Србије и кандидат ове коалиције за председника Србије Милош Јовановић.

„Београд је битан и због свих других избора. Београд је највећи резервоар гласова за све изборе, за београдске по дефиницији ствари, али и за републичке и за председничке. Највећи резервоар и за потписе које ћемо морати да скупимо врло брзо већ од 17. фебруара“, рекао је Јовановић на представљању програма колиције НАДА за предстојеће изборе за Град Београд.

Он је изразио очекивање да ће после ових избора НАДА бити већи и релевантнији фактор на српској политичкој сцени.

Војислав Михаиловић, кандидат за градоначелника Београда, нагласио је да му је велика част што ће бити носилац листе за Београдску скупштину.

„Престоница није само главни град, већ град у којем је столовао краљ. Неозбиљно је давати обећања пре него што будемо имали увид у финансије града које су сада 15 пута веће него 1999. када сам био градоначелник“, истакао је он.

Упозорио је да се просечни животни век смањио за неколико година због загађења.

„Највећи загађивачи су ТЕНТ и Винча“, казао је Михаиловић и додао да се залаже за инсталирање филтера најновије генерације у ТЕНТ- у и за изградњу атомске централе, али не у Србији, већ за партиципацију у раду централе у Бугарској.

Обећао је да ће у случају победе на изборима смањити корупцију на „подношљиву меру“, јер би било „неозбиљно рећи да је њу могуће искоренити“.

Владимир Ђорђевић, потпредседник ПОКС-а, поручио је да се „наша плућа секу на Калемегдану и у Пионирском граду“, и да „том лудилу нема краја“.

„Све је сиво и све је мрачно. Основ свега је управо дрво. Имамо проблем са градским превозом. Морају да се промене сви аутобуси, који се користе од 70их и 80-их. Нису чули за електро аутобусе. НАДА хоће да отвори жуте траке по целом граду за аутобусе али и за путничка возила у којима су три и више путника. Нада је за надземне гараже, бициклистичке мостове… У граду се ништа није променило већ је само још већи колапс и хаос“, истакао је Ђорђевић.

Н1

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име