Рекао и какав ће бити однос са Ђукановићем у новој влади
Носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић изјавио је да не робује томе да буде било шта у новој власти али и да би, као премијер, волео да прво оде у посету Немачкој коју доживљава као најутицајнију земљу Европске уније.

– Моја маленкост не робује томе да будем било шта. Треба нац́ћнајбоље решење. Ко ц́е то бити, врло брзо ц́е бити јасно тиме што ц́е се формирати парламентарна већина која ц́е предложити премијера. И тај премијер ц́е бити прихваћен од стране актуелног председника Црне Горе – рекао је Кривокапић.

На питање када очекује нову владу, он је рекао да они једино могу да понуде експертску владу, као најбоље решење за грађане Црне Горе, у којој ц́е се налазити најкомпетентнији људи.

Прочитајте и:

ИЗАЂИ ПОПЕ, ОВО ЈЕ НАША ДРЖАВА! Тежак инцидент у Црној Гори – Милове присталице опколиле цркву и застрашивале свештеника са породицом, али нису знали једну ствар! (ВИДЕО)

– То не значи да у тој влади неће бити места и за оне који су другачије политике, вере или националности. Биће јасно дефинисани критеријуми. У овом тренутку није битна политика или неки појединац, него је битна Црна Гора и њена будућност. Онда ћемо се лако договорити ко ц́е бити у тој влади и ко ц́е је предводити – рекао је Кривокапић, наводећи да свако одуговлачење одговара актуелној власти.

Он је указао да однос нове власти и црногорског председника Мила Ђукановића мора бити дефинисан на основу Устава, а не на основу личних релација.

– Претпостављам да ме господин Ђукановић не воли, али ја не говорим овде о љубави. Ја њега доживљавам као мудрог политичара и мислим да ц́е он то схватити и поступити онако како је дефинисано Уставом – додао је Кривокапић.

– То је однос који нисмо исказивали директним ставом, као што смо рекли по питању НАТО-а да ћемо поштовати све међународне обавезе – одговорио је на питање о Косову и причи о преиспитивању признања.

– То је и принцип коалиционог споразума. Сматрамо да је то питање односа између Србије и Косова и ми прихватамо све што Србија уради мудро у односу на Косово, и то је нешто што је у овом тренутку довољно – додао је Кривокапић

За председника Србије Александра Вучиц́а је навео да је то политичар који има највећи рејтинг у Србији и да води јасну и препознатљиву политику.

– Недовољно га познајем да бих га могао коментарисати – рекао је Кривокапић

Србија Данас

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име