„Дванаест звездица“, дванаест новорођених беба је на оделу за интензивну негу бањалучког породилишта изгубило борбу и право на живот током маја и јуна 1992. године, јер им није било могуће дати адекватну терапију кисеоником због санкција.

Најновија вест  је такође потресна, говори да немачке болнице одбијају да пруже лекарске услуге деци оболелој од рака из Русије.

Подсетићемо да је бит тероризма стваривање политичких циљева нападом на цивиле. У овим случајевима се ради о истом циљу али се на његовом остварењу ради на најподмуклији начин.

Ниједан терористички напад није у оволикој мери био лукав, зао и демонски као ова два описана у почетку овог текста.

Из тих разлога је потребна хитна реакција Слободног света у циљу обуздавања демонских сила оличених у НАТО пакту и ЕУ. Нападнути народи или политички ентитети свакако имају право на одговор када је оваква врста агресије у питању. Особина кукавица, као основне карактерне особине терориста, је да се хране и јачају не само пред онима који се плаше већ и пред онима који су суздржани и пристојни. По правилу се пристојним људима та карактерна особина узима од стране нечастивих као слабост
Закључак: Потребна је енергична реакција

Као у случајевима одбране права на живот од стране терориста потребно је и у оваквим случајевима наметања санкција реговати енергично тј. изједначити оне који са методама тероризма и санкција остварују своје политичке циљеве.

Са обзиром да санкције имају исти или још гори ефекат од евентуалних последица нуклеарног напада ту опцију као могући одговор јасно предочити агресорима и на тај начин је озваничити као легалну и допуштену.

Аутор текста:

Милорад Муникравић, експерт за борбу против тероризма.

 

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име