Бизнисмен Душко Кнежевић обавестио је нову Владу Црне Горе о покренутој арбитражној парници, којом тражи 500 милиона евра обештећења.

Како се наводи у саопштењу, Кнежевићева компанија Атлас група тражи исплату штете од државе Црне Горе, која је “настала незаконитим увођењем стечаја у две банке од стране Централне банке Црне Горе и незаконитим поступањем државних органа у комплексу Мељине у Херцег Новом”, преноси Радио Слободна Европа.

Бизнисмена Душка Кнежевића Специјално тужилаштво терети за више кривичних дела из области финансија, као што су утаја пореза, прање новца, корупција.

До сада су против Душка Кнежевића у Црној Гори подигнуте три оптужнице – за организовање криминалне групе, прање новца и злоупотребу положаја у привредном пословању.

Прочитајте и:

Правни заступници Атлас групе доставили су обавештење о арбитражи новој Влади, изабраној 4. децембра, како би била упозната са процесом који следи између Кнежевића и Атлас групе са једне стране и државе, како би Влада проучила парницу.

Како наводе из Атлас групе, претходној Влади (Душка Марковића) су предлагали поравнање, али им није одговорено, због чега се надају да ће нова показати више разумијевања.

“Након бруталног упада у Атлас и ИБМ банку, отимања имовине и блокаде пословања свих компанија Атлас групе, Кнежевић је отворио горућа питања корупције и криминала у врху црногорске власти. Одлазећа власт је започела немилосрдну кампању против њега и Атлас групе, на чијем је челу, са јасном намером да се уруше пословни кредибилитет и финансијска стабилност Атлас групе и компанија које послују у оквиру ње, посебно Атлас банке и ИБМ банке, те да се стопира вишемилионски пројекат Мељине”, наводи се у саопштењу.

Кнежевић је покренуо бројне афере у Црној Гори. Тврдио је да је финансирао Демократску партију социјалиста и њеног председника Мила Ђукановића лично.

Сукоб између Кнежевића и Ђукановића постао је јаван на почетку 2019. године, када је Кнежевић објавио снимак на којем се види како функционеру Демократске партије социјалиста и бившем градоначелнику Подгорице Славољубу Стијеповићу предаје, како је тврдио, 97.500 евра за финансирање изборне кампање власти и да је то урадио у договору са актуелним председником државе, Ђукановићем.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име