Ово је прича Рускиње која је дошла у Србији и води за наше крајеве необичан стил живота са својом породицом
Наталија Михајлова воли природу и њој се приклања. Воли дрвеће и изворе чисте воде, печурке у шуми и траве да убере. А, своје царство природе нашла је – у Србији. У плодној равници коју бруси ћудљива Млава.

Из Петровца на Млави, крајем прошле године преселила се са петорицом синова у природу, у лепо село Забрђе. Сада Валериј (20), Матвеј (17), Илија (16), Прохор(9) и Антон (5) уживају на свом имању од 30 ари. Драг им је Арханглеск, одакле потичу, али домовина је тамо где ти се свиђа.

Србија је за мене рај јер сам ту пронашла све што је човеку за срећан живот потребно – каже Наталија.

Србија у ствари има све што Руси воле. Има шуме, планине, језера, реке и чисте воде. Има много биљака и здраве хране, и добре људе. Зато Руси воле Србију. Плодна млавска црница на имању Наталије Михајлове управо се припрема за нове кулутуре које ће ту нићи. Међу првима руска репа. То је храна без које Руси не могу.

View this post on Instagram

Пищевая зависимость. Существует! И она сильнее наркотиков. Вчера наелась драников (хорошо хоть 🥔, семя льна молотое , лук, чеснок и ячменная мука)! 😁Кто знает, этот вкус, ставьте ❤️! Испытала прямо мощное счастье желудка от вкуса – так с удовольствием поела, не сдержалась. Это я – то, морально устойчивая! А как другие? Это я была уже за чертой жизни почти, и мне ПРИШЛОСЬ терпеть. Но детей мы можем освободить от мук отвыкания от нехорошей пищи. Как же сложно победить психологическую зависимость от вкусов детства! Поэтому так важно формировать детям правильные вкусовые привычки. Им не будет до сумасшествия во время перехода на видовое питание хотеться супа со звёздочками, сгущёнки, сала, маргарина (помню наши уроки труда в советское время, когда на хлеб мы намазывали именно его вместо масла. Трудные годы, масла было не достать ̶о̶т̶к̶у̶д̶а̶ ̶з̶д̶о̶р̶о̶в̶ь̶е̶,̶ ̶д̶е̶т̶к̶а̶ ̶..), пельменей и, о Мама дорогая, рыбных котлет. Им будет вкусно простое питание, без усилителей, неестественных продуктов и смешивания. Им не придётся гнать и побеждать демонов зависимости от вредной еды. Дайте им эту полезную пищу! Просто дайте им выбор, когда они растут. Не только откровенно вредные пюрешки, но ещё и свежие растительные вкусняшки 🍓🥑🍊🍌🍍🍉🍎🍇🍐🍑🍒🥥🍅🥒🥕. Проверьте, что они выберут! Тогда и растить детей станет удовольствием, спокойных и активных-такими они будут, если в их теле – гармония. Дайте им свободу – ведь всё у нас из детства! Тем, кто не имеет времени и возможности обеспечить свежую полезную зелень для еды и смузи, но понимает, что это важное условие здоровья ребёнка – продукты из хвои пихты (уникальные в своём роде. Единственное производство в мире в Сибири ) – в помощь! Гемоглобин повышают очень быстро без химозы. Насыщают и защищают клетку. Усиливают иммунитет. 💚 Разве это не счастье – в условиях города дать ребенку максимальную пользу и помочь в болезни без химозы ? Отзывы смотрите в стори и в Карусели! #тайга8 #полипренолы #польза #природа #смузи #смузирецепт #хлорофилл #иммунитет #грудничок #витаминыдлябеременных #астма #исцеление #будьвстрою #энергиябезхимии #энергия #вывозипрограмму легкое #засыпание #гемоглобин

A post shared by ПИТАНИЕ ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ ДЕТОК (@ecomama_serbija) on

 

– Јако је здрава и док није стигао кромпир у Европу она је била главно јело у Русији, па моја породица не једе кромпир него репу – каже Наталија.

На пространом имању Наталија је засадила и домаћу шаргарепу, не индустријску, хибридну. Чим је пролећно сунце грануло у башти су никле леје са зеленом салатом, луком, хељдом, грашком. Наталија и деца много воле грашак, и то на спосебан начин.

– Једемо сиров грашак, само га отворимо и уживамо у његовом дивном слаткастом укусу на опште чуђење свих људи око нас, али тако га једе већина Руса – каже Наталија.

Посебне биљке које “наша” Рускиња воли и обавезно сади јесу селен и рута.

– Селен је биљка која чисти црева од паразита и довољно је само да узимате селен за салату и да будете, бар што се пробавног тракта тиче, здрави – говори она.

Рута је и традиционално средство за хипертензију, ангине пекторис, болести желуца и јетре, болести костију, пародонтозе. Некада је била глави ратник у борби против туберкулозе.

– Бере се само у време цветања и после тога не треба га брати – истиче Наталија.

Може се направити тинктура и то тако што се две трећине тегле напуни рутом и прелије са 70 процентним алкохолом. Остави се да стоји на тамном месту три недеље. Тинктура се ставља три пута дневно на проблематична места на кожи и после седмице – све нестаје.

Може да се направи и уље, зако што се у стаклену теглу ставе листови рузе који се прелију маслиновим уљем. Стави се на сунце и повремено меша. После две недеље процедити и користити као облог. Све брадавице, папиломи, кондиломи и друге мање неправилности, нестају после две недеље.

Наталија Михајлова не користи хемију. Када се неко од фамилије разболи, користе се природни антибиотици: прополис, бели и црни лук, лимунх, ђумбир.

– Користимо разне врсте чајева, нану, липу, жалфију, камилицу и, наравно, ивин чај – каже Наталија.

У Русији га има пуно,овде мање зове се врбица. Много је бољи од зеленог чаја, изузетно је користан и здрав и не изазива негативне реакције. Наталија Михајлова нема дилеме како је доспела у Србију:

– Судбина. Како другачије. Тетка се моја овде удала, а нас је довела њена прича. Хвала јој.

Преузето са: Србија Данас

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име