Прослављени српски фудбалер и један од Звездиних звезда Душан Дуле Савић казао је у разговору за портал Dan.co.me да није ни знао да је био на листи оних којима је био забрањен улазак у Црну Гору.

Легендарни Дуле истакао је да се са својим пријатељима често сада шали што је „скинут са црне листе“, а такође је и открио да Владу на челу са Здравком Кривокапићем никако не подржава.

На питање да ли ипак сматра неким помаком то што се укидање забране уласка догодило управо под мандатом Кривокапићеве Владе, Дуле каже да ће он сада „ударити сам себи забрану доласка у Црну Гору“.

  • Нећу доћи у Црну Гору све док се зове и док је називају Монтенегро- поручио је Савић.

Подсетимо, портал РТЦГ прееио је прекјуче сазнања ТВЦГ да је црногорска полиција укинула меру забране уласка у земљу за 18 лица којима су бивше власти издале забрану. Међу онима којима је укинута забрана управо је био Дуле Савић.

Тренер и бивши фудбалер тврди да је просто незамисливо да му је бивши режим Мила Ђукановића забранио улазак у братску земљу само због различитог мишљења.

  • А са друге стране драго ми је што сам био на листи непожељних, све док су у Црну Гору пожељни Хашим Тачи, Кадри Весељи и остала компанија- наводи Дуле.

Дуле, познат по својим анти-нато ставовима које неретко јавно износи у медијима, додаје да је увек био на страни Црне Горе, а не „Монтенегра“.

  • Знам да је та забрана уведена јер сам увек давао подршку српском народу у Црној Гори. Моје ставове сам увек износио јавно и са тим никад нисам имао проблем. Одавно причам да је свет тотално полудео захваљујући НАТО-вцима и политици Европске уније – додао је он.

Дуле истиче да је много разочаран у нове доносиоце одлука у Црној Гори. За премијера Кривокапића казао је да је издао митрополита Амфилохија, а подвлачи и да је „свима јасно ко је Дритан Абазовић“.

  • Кад су почеле литије у Црној Гори сви смо веровали да ће управо та вера народа довести до промена. Не дамо светиње је нешто највеличанственије што се Црној Гори икада догодило- додао је он.

За Кривокапића истиче да је само наставио „антисрпску политику Ђукановића“. То је све исто. Кривокапић је издао митрополита Амфилохија и издао је српски народ у Црној Гори. Сви добро знамо ко је Дритан Абазовић. Ја се искрено надам да ће убрзо бити избори у Црној Гори- закључио је Савић.

Подсетимо, на листи лица из Србије којима је укинута забрана су и син председника Србије Данило Вучић, председник ФK Црвена Звезда Звездан Терзић, Милица Ђурђевић из Заветника и познати црногорски певач Владо Георгиев.

Забрана усласка у Црну Гору била је уведена и академику Матији Бећковићу, као и члановима реп групе Београдски синдикат.

ИЗВОР Dan.co.me

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име