“Захтевамо од наше Владе да ову особу која је изрекла наведену гадост прогласи за персона нон грата и да захтева од Немачког министарства спољних послова да се изјасни да ли је ово само лична изјава овог политичког аналфабете или став немачке Владе”

„Немачки амбасадор у Србији Томас Шиб је изјавио за РТВ како је „бомбардовање Србије 1999. било неопходно“. Ово је нечувени безобразлук и пљување у лице убијеним, протераним и мученим Србима у НАТО агресији и у годинама након ње а у којима је његова држава активно учествовала. Ова изјава која је изречена само два дана након датума бомбардовања наше државе и престонице од стране Немачке 1941, је  дипломатски скандал„, саопштено је из Кабинета принца Владимира Карађорђевића.

„Захтевамо од наше Владе да ову особу која је изрекла наведену гадост прогласи за персона нон грата и да захтева од Немачког министарства спољних послова да се изјасни да ли је ово само лична изјава овог политичког аналфабете или став немачке Владе“, наводи се у саопштењу и уз приложени фотографију образлаже да је у питању меморијална плоча Александру Леру, команданту операције бомбардовања Београда 1941. која јасно говори колико се немачки народ „суочио и суочава са својом прошлошћу“ а коју нама Србима упорно спочитава.

ин4с

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име