Нови лидер опозиције Лидер Демократске партије социјалиста и предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, и по свему судећи нови лидер опозиције, казао је да са традиционалним коалиционим партнерима су освојили укупно 40 мандата.

„Пребројано је преко 90 одсто резултат и ДПС је на изборима освојила око 145.000 гласова и 30 мандата. Такав резултат значи да је ДПС најјача партија у Црној Гори. Још увијек пристижу резултати и тешко саопштитит што је поуздана информацијама. Са коалиционим партнерима имамо 40 мандата, борба за већину посланичким мјеста и даље траје. Ово је прилика да поред захвалности вама и грађанима који су дали повјерење нашој партији, дам подршку свима. Кампања говори о квалитету политике коју ДПС води у Црној Гори“, рекао је Ђукановић.Он је додао да ће сачекати коначне резултате Државне изборне комисије и да „оно што се дефинитивно уставови за ДПС је закон који ћемо безусловно поштовати“.

Прочитајте и:

Прелиминарни резултати: ДПС 34.2, „За будућност Црне Горе“ 33.7 одсто, опозиција има већину

„ДПс је током свог укупног постојања на политичкој сцени изградила профил грађанске партије, која се бори за мултиетничко друштво и европслки систем вриједности. Мислимо да смо током претходних година направили искорак, да је Црна Гора постала светионик на Западном Балкану и надам се да ће тако остати и да ће Црна Гора остати стабилна држава“.У холу зграде око 20.30 сати није могуће видјети никога од функционера ДПС-а, а пола сата након затварања бирачких мјеста испред изборног штаба ДПС-а нема присталица те партије.

Николић је казао да ко добије изборе треба да честита и да вјерује да ће то бити ДПС.

Он је прве резултате из изборног штаба коалиције „Одлучно за Црну Гору ДПС – Мило Ђукановић“ најавио око 21 час.

Николић је казао да желе да саопште провјерене резултате.

Пола сата након затварања бирачких мјеста испред изборног штаба ДПС-а нема присталица те партије.

ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име