Како сазнајемо из поузданих извора, Томислав Сабљо, припадник хрватских криминалних кругова, који је пре неколико дана пуштен на слободу из једног од хрватских затвора, добио је задатак да регрутује припаднике екстремних навијачких група (тзв. ултрасе) из Сплита и Загреба, и да у најкраћем року организује њихов одлазак у Црну Гору.

Они би тамо, како је планирано, добили српске и старе црногорске заставе и остала пратећа обележја, а потом би били укључени у изазивање инцидената на етничкој и верској основи у приморским градовима, за које би били оптужени симпатизери просрпских партија. Такође, део ових лица би био упућен у Подгорицу, као подршка активистима Демократске партије социјалиста (ДПС) и њој блиских комитских организација уочи “патриотског” скупа најављеног за 6. септембар.

Прочитајте и:

Иначе, Сабљо је у криминалним круговима познат као велики љубитељ луксузних аутомобила марке “масерати” и “ламборџини”, а возила у његовом власништву имају углавном немачке регистарске ознаке. Његова веза за упућивање хрватских “ултраса” у Црну Гору је познати припадник тамошњих криминалних кругова Иван Делић.

Овај пример показује да руководству ДПС ништа није страно у очајничком покушају да се након дебакла на недељним изборима по сваку цену одржи на власти. Међутим, црногорска јавност је моментално препознала ко стоји иза изазивања наводних етничких и верских инцидената након избора, због чега се може оценити да ће и овај покушај сваљивања кривице на челнике победничких опција за поменуте инциденте бити унапред осуђен на пропаст.

Извор : Националист

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име