Нема кривичних елемената, сумња се да се на двадесет метара од малолетнице која је ходала улицом зауставио аутомобил услед чега се она уплашила, саопштено је касно вечерас из Косовске полиције за „КосСев“. Одговору полиције претходили су медијски наводи али и саопштење Канцеларије за КиМ о покушају отмице малолетнице у Бабином мосту.

Дана 07. 10. 2020. око 15:55 часова, полиција је примила један телефонски позив од једног становника из села Бабин Мост за један случај. Полиција се одмах одазвала случају, где се на основу обезбеђених информација, сумња да је, док се једна малолетна девојка ходала улицом у близини своје куће, у растојању од око 20 метара, зауставио један непознати аутомобил од којег се девојка уплашила“, саопштено је из Косовске полиције.

Поручују да су одмах предузете све потребне истражне радње, те да је о случају обавештен тужилац.

Саопштено је да се истрага наставља, али и да за сада нема кривичних елемената.

Раније данас објављено је, позивајући се на наводе директора школе у овом селу, Жарка Петровића, да је у Бабином Мосту дошло до „новог инцидента“, тј. „покушаја отмице“, када су непознате особе „покушале на силу да угурају девојчицу српске националности у аутомобил“, која је потом успела да побегне.

Прочитајте и:

ТУРЦИ И ПАРТИЗАНИ ГА ПАЛИЛИ ДО ТЕМЕЉА, АЛИ СЕ ОН ПОНОВО УЗДИЗАО: Манастир Ново Хопово – чувар моштију светог Теодора Тирона

Са истим директором разговарао је потом и РТС. Преносећи његову изјаву јавио је да су непознате особе „узнемиравале“ ученицу петог разреда позивајући је да уђе у њихов аутомобил.

Овај медиј је уједно пренео да су родитељи случај пријавили полицији након чега су са девојчицом дали изјаву у полицијској станици у Обилићу.

Потом се огласио и директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, који је осудио „покушај отмице“, уз назнаку да се њиме „недвосмислено потврђује“, да су Срби са КиМ протеклих недеља „суочени са појачаном и организованом кампањом застрашивања“.

Ђурић наводи да је недавно покушана отмица детета српске националности у Племетини, а потом и „оружани напад“ на српску децу у Доњој Брњици.

Циљ организатора ових инцидената је очигледно изазивање страха и панике међу Србима у овом делу Косова и Метохије, са јасном намером да се наш народ примора да напусти своја огњишта“, поручио је Ђурић.

Позвао је међународну заједницу, да стану на пут насиљу, а Србе са КиМ, да „остану прибрани и да не наседају на провокације“.

И председник Србије ових дана говорио је о нападима на српску децу, приликом саопштавања имена мандатара за састав нове владе, преноси „КосСев“.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име