Будимлија, село надомак Лознице, према коме је природа била нарочито дарежљива, током туристичке сезоне има више гостију него становника – вреди проверити зашто.
У подножју планине Гучево смештана је Будимлија, село од стотинак становника, у којем због великог броја туриста, током лета борави три пута више људи.

Гости пристижу из свих крајева наше земље и иностранства, због, како кажу, нетакнуте природе, али и активног одмора.

– Мени одговара ово место, није као у другим градовима, и свуда. Овде је лепо и има Сунца, има лепа околина, чист је ваздух – каже Коста Вучковић, из Крагујевца.

– Искрено изненађени смо пошто смо очекивали да овде буду само садржаји за децу, али је супер што постоје и садржаји за нас маме и за тате, у принципу и за одрасле. На пример, ево данас имамо паљење логорске ватре, имамо стрељаштво, зип лајн, имамо лимбо денс, тако да у принципу цео дан је употпуњен – каже Гордана Вучковић, гошћа из Суботице.

Летовање у Будимлији углавном је намењено породицима са децом, од којих се неки први пут упознају са предностима планинског и сеоског живота. Гучевски видоковци никог не остављају равнодушним, а посета околним излетиштима саставни је део одмора.

Природа је, кажу, према Будимлији била нарочито дарежљива. Осим заштићених биљних и животињских врста, у њеној близини налази се и водопад Скакавац висок седам метара. Гостољубивост домаћина, али и мештана, кажу гости, само су неки од разлога зашто се увек радо враћају.

SrbijaDanas/RTS

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име