Након што је црногорска полиција ухапсила, а „правди“ наклоњено тужилаштво одредило 72-часовни притвор владики Јоаникију и осморици свештеника у Никшићу због „организовања“ Световасилијевске литије, верни народ је протестима исказао неслагање са оваквим поступцима.

Док је владика са свештеницима „уживао“ у „чарима“ чувене никшићке „бетоњерке“, а грађане свих узраста, па чак и дјецу, полицајци „чашћавали“ шок-бомбама, бибер спрејем и пендрецима, онај „напредни“ дио Црне Горе, који очито сматра да се врхунац „грађанизма“ досеже отвореном србмржњом – огласио се на друштвеним мрежама. 

Тако је Ален Османагић упитао зашто се та „ГАМАД (посрбице) примају у здравствене установе“, будући да, како оцјењује „поштовани“ Ален – не поштују државу… Свој осврт завршава ријечима:

„Ово се може ријешити на само један начин…“.

извор: Фејсбук

И Маја Бериша која, номинално, није присталица црногорског режима, сматра да је пут ка „европској“ и „грађанској“ Црној Гори најлакше изградити преко српских „леђа“, која ће пендрецима „измјерити“ Милова полиција.

извор: Фејсбук

Овај кратак преглед ставова истакнутих црногорских „прогресиваца“, који су СПЦ и Србе јасно детектовали као горући и једини проблем овог друштва, завршићемо коментаром Драгана Масловара на недавни говор председника Црне Горе, Мила Ђукановића, који су слободни људи означили као – скандалозан.

Прочитајте и:

Историја Србије од 631. године у кратком снимку: Генијални приказ како се српска карта мењала од Свевладовића до данас

Најаве атеисте-тиранина да ће основати нову „цркву“ православних Црногораца и, по сваку цену, отети српске светиње, нису задовољиле „г-дина“ Масловара. 

извор: Фејсбук

„У Црној Гори има само једна солуција за СПЦ: да нестане! Какво год друго рјешење се прихвати, то ће значити да проблем није ријешен!“, закључио је Масловар, савршено пеципирајући магистралну линију политике црногорског режима, и њихове циљеве.

Шовинизам? Фашизам? Недостатак памети, образовања, васпитања?

Не – „грађанизам“ на монтенегрински начин.

ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име