„Сви треба да знају шта другарство значи, заједно смо лепши, заједно смо јачи“

„Сви треба да знају шта другарство значи, заједно смо лепши, заједно смо јачи“, добро познате стихове детињства оних који су одрасли у Србији сложно у глас певају малишани из Таназаније и то захваљујући српкињи Дијани Коцић која волонтира у овој афричкој земљи.

Видео снимак постављен на њеном инстаграм профилу на коме се види како пуна учионица афричке деце пева песму „Сви треба да знају шта другарство значи“ Драгана Лаковића одушевио је велики број корисника ове друштвене мреже и постао потпуно виралан.

Сви треба да знају шта другарство значи. Оно кад срце вришти, а не може да плаче на сред часа док моји седмаци певају песму о другарству. Када би Драган Лаковић знао да ће више од 100 ђака у Танзанији за 2 дана певати на српском његову песмицу, шта ли би рекао? Да ли би веровао? Данас смо вежбали тек сат времена. Сутра нас чека нови дан. А ја сам морала да поделим и овде са вама ову љубав, написала је Дијана у својој објави.

„Право сиромаштво је усамљеност…“: Ово су савети стогодишњака који ће вам олакшати живот!

Ово су најчешће грешке у спремању кафе: Ево где је свако од нас барем једном погрешио

Дијана је пре неколико месеци одлучила да напусти стални посао у Београду и оде у Африку где ради са тамошњом децом, подучава их и помаже им да стекну елементарна школска знања, а између осталог помогла им је и да пропевају чувену дечју песму Драгана Лаковића.

Подучавање деце је само један од сегмената Дијаниног волонтирања у Танзанији, будући да се она већ неколико месеци труди да овим малишанима обезбеди основне услове за образовање, те је чак успела да уједини 300 људи отпочне реновирање једне школе у којој својим ђацима држи часове.

Преузето са: Националист Фото: Instagram video printscreen

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име