Преокрет!

Постављање тенка из Вуковара испред Маракане, пред ревнаш утакмицу између Црвене звезде и Јанг Бојса изазвало је велику буру у јавности. Осим што је поделио публику у Србији, овај потез руководства црвено-белих подигао је прашину и у комшилуку, па су се први огласили увек незадовољни Хрвати.

На хрватским порталима уследили су само негативни коментаре поводом овог потеза српског шампиона, док је током дана на насловној стрнани портала „24 сата.хр“ освануо интервју са бившим војником и Домобраном Јосипом Хорватом, познатим под надимком „Мађар“.

Некадашњи припадник хрватске војске је у за овај портал нагласио да је препознао тенк који се сада налази испред стадиона „Рајко Митић“, као и да је то управо тенк из Вуковара, а да су га Срби само префарбали.

– Препознао сам тај тенк. Ново је што су га само пребојили, а да се ја питам, требали су оставити хрватски грб који смо ми дали да се наслика на њега – тврди Хорват.

Мађар се присетио и дана када је овај тенк, иако се испред Маракане налази само његова макета, заробио са колегама и тај дар им је био довољан месецима да одолевају напад.

Прочитајте и

Некад је био окосница наше армије: све о тенку који се налази испред стадиона!

– Два српска тенка Т-55 дошла су до Лушца. Заменик и ја смо добили наређење да очистимо то подручје. Било је ту пуцвњаве, а ја сам на крају скочио на тај тенк и отворио га. Био сам дословно наоружан само ножем. У њему су били резервисти које су терали да се боре против Хрвата и они су се одмах предали. На челу им је био један брадати четник – евоцирао је успомене Хорват.

Обзиром да је тенк испред Маракане само макета, Хорват је покушао да се искупи за глупост коју је изјавио, па је рекао:

– Ма кога они лажу!? Није то никаква макета – истакао је Мађар, који је у време рата био заповедник четврте тенковске јединице 204. вуковарске бригаде хрватске војске.

Извор: СД

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име