Три слова која значе суштинско ЗЛО!

Исписивање графита узнемирило је сиринићке Србе који истичу да се протеклих година у овој шарпланинској општини, где живи око 70 одсто Срба и 30 одсто Албанаца, није било међунационалних ексцеса..

СРБИ НА КОСОВУ У СТРАХУ: У ШТРПЦУ ОСВАНУЛИ ЈЕЗИВИ ГРАФИТИ! Три слова која значе суштинско ЗЛО! 1

Реаговала је и Канцеларија за КиМ, одакле поручују да се исписивање парола ОВК на прилазима Штрпцу не може се схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на Косову и Метохији.

– Најоштрије осуђујемо овај бестијални покушај да се Срби у Штрпцу застраше и позивамо надлежне у покрајини да реагују како би се сузбило шовинистичко дивљање на Косову и Метохији – наводи се у саопштењу.

У ШТРПЦУ ГРАФИТИ МРЖЊЕ
У ШТРПЦУ ГРАФИТИ МРЖЊЕ

Додају да се остварују слутње да ће предизборна кампања на Косову и Метохији бити такмичење у екстремизму и мржњи према Србима и траже од свих албанских политичких актера да не доводе у опасност српски народ зарад краткотрајних политичких циљева.

Наводе да није реч о безопасном изгреду, већ о организованој акцији застрашивања, што потврђује чињеница да је у околини Штрпца неколико саобраћајних знакова са називом места једновремено вандализовано и исписано паролама ОВК.

Прочитајте и

Косовска полиција ухапсила српску новинарку!

Из канцеларије поручују да су Срби у општини Штрпце у прошлости тешко страдали од руку албанских екстремиста и да свако евоцирање сећања на злочине које су над српским народом починили терористи ОВК може имати опасне и несагледиве последице.

– Апелујемо на наше сународнике у општини Штрпце да не наседају на овакве или сличне провокације и да имају поверење у решеност и способност Србије да заштити своје грађане у било ком делу јужне покрајине – наводе у Канцеларији за КиМ.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име