Џердан Шаћири налази се у средишту новог великог скандала!

Док је давао изјаву за медије након утакмице Швајцарске и Северне Ирске, на њему се нашла јакна са логом УЧК, тј. злогласне Ослободилачке војске Косова, паравојне формације која је деведестих изазивала немире на Косову и Метохији, преноси Мондо.рс.

Након што су Швајцарци победили у квалификацијама за Мундијал (2:0), непознати човек пришао је Шаћирију и обукао му јакну.Током неколико секунди у којима је био у кадру почео је да се смеје, а то је изазвало реакцију и самог фудбалера чија се породица давне 1992. године одселила из Гњилана.

Репрезентативац Швајцарске насмејао се због ове сцене, а касније је скинуо јакну и нормално наставио да разговара са медијима. Након оваквих ситуација морала би да реагује УЕФА, али је питање да ли ће Швајцарци добити икакву казну због безбедоносног пропуста.

Погледајте како је то изгледало:

Ово није први пут да фудбалери пореклом са Косова или из Албаније провоцирају неприкладним гестовима. Сећамо се како је то радио Гранит Джака, који је рукама правио двоглавог орла, а сличан гест неколико пута направио је Джердан.

Подсећамо, због могућих тензија Јирген Клоп је својевремено одлучио да Шаћирија остави у Ливерпулу када је тај тим гостовао Црвеној звезди.

На јучерашњим мечевима европских квалификација догодио се још један велики скандал. Утакмицу Шведске и такозваног Косова обележили су навијачи који су истицали заставу Албаније и транспарент ”Косово је Албанија”.

Мондо/ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име