Планове ДПС „режисера“ да организовањем „патриотских“ скупова дестабилизују земљу и изврше притисак на одређене политичке структуре у циљу крађе изборне воље, развијали су јуче у „прах и пепео“ њихови „пиони“.

Како свједоче бројни видео записи из црногорске престонице, „милобранитељски“ сусрет убрзо је изгубио привид „одбране државе од издајника“ и показао свој прави карактер – режимски шовинисти и србофоби направили су својеврстан усташки пир, „ратујући“ са Србима уз пјесеме Томпсона и Мирослава Шкора.

Тако је скупина која је негодовала и „евивала“ док су звоњела звона Цетињског манастира, утјеху нашла у Томпсоновој пјесми „Бојна чавоглаве“, и „помиритељској“ поруци – „Стићи ће вас наша рука и у Србији“.

Осим Томпсона, „бранитељи“ одлазећег режима тјешили су се и пјесмом Мирослава Шкора „Суде ми“, посвећеној ратним злочинцима, хрватским генералима у Хагу.

Подсјетимо на изјаву Шкора порталу Директно.хр, у којој говори како се у тренутку ослобађајуће пресуде генералима Готовини и Маркачу возио улицама Загреба, а онда – стао и заплакао…

 

Иако је очигледно да су пјесме ‘Суде ми и ‘Светиња’ о генералу Готовини, ја сам те пјесме посветио свим хрватским генералима; и генералу Блашкићу, Маркачу, Чермаку, свим генералима из БиХ који су и дан данас у Хаагу, укључујући шесторку, па и сваком хрватском човјеку који је био у ситуацији да брани своје свједочење љубави према својој земљи.”.

С обзиром да Милогорци обожавају Секулу Дрљевића, Савића Марковића Штедимлију и тако баштине усташку идеологију, те да је градоначелник Подгорице, познат по жаљењу што Црна Гора није ријешила своје национално питање по моделу Хрватске из 90-их – „назочио“ скупу на Цетињу, јасно је да на најављеном скупу у Подгорици, добронамјерни и нормални грађани Црне Горе намају шта да траже.

IN4S

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име