ХОС-ов заповедник Марко Скејо и ове године обележио је годишњицу Олује у Книну узвикујући „За дом спремни“. Док су представници неколико бранитељских удружења на тргу у Книну полагали венце на споменик палим бранитељима, Скејо је одржао говор у којем је рекао да је „Хрватска војска српској кобри сатрла главу“.

  • Дошли смо да се поклонимо нашим погинулима, њиховим породицама и свима живима – рекао је Скејо, а преноси N1.
  • Ми смо у заједништву, све гардијске и причувне бригаде, специјална полиција и наша полиција и дошли смо да се поклонимо и одамо почаст онима који су гинули са свим ознакама хрватским. Као припадник 9. бојне HOS-а желим и овде да поздравим све наше погинуле старим хрватским поздравом – рекао је Скејо, који је потом три пута узвикнуо „За дом“ док су му окупљени око њега одговарали „Спремни“.

Скејо је од раније познат по томе што у различитим приликама користи усташки поздрав „За дом спремни“, а једном приликом изјавио је да му је то једнако као поздрав са „Хваљен Исус и Марија“.

Полиција последње две године није пријављивала Скеју због узвикивања „За дом спремни“, пише N1. Скејо је Сплићанин познат по брковима налик Хитлеровим, а чак и хрватски медији га описују као дежурног усташу, али и криминалца. Како наводи Индеx.хр, Скејо је у априлу 2015. осуђен на годину дана затвора условно због привредног криминала у фирми „Атлас за дом“.

ИЗВОР: Informer.rs / Jutarnji.hr

 

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име