Припадници специјалне јединице Росу су јутрос стигли на два административна прелаза на северу Косова и Метохије са око 20 возила, од чега више од 10 блиндираних

Како Косово онлајн сазнаје сазнаје још два блиндирана возила са припадницима Росу налазе се и на магистралном путу Лепосавић-Митровица, код скретања за манастир Бањска.

Припадници такозване Косовске* полиције су јуче и у ноћи између суботе и недеље на Јариње допремили и десетак монтажних контејнера, шти је изазвало забринутост Срба на северу Косова и Метохије.

„Ми немамо одговоре из Косовске* полиције о чему се ради, чему ови потези којима се дестабилизује ситуација свега пар дана након посете Мирослава Лајчака. Позивам грађане да буду уздржани и не наседају на провокације, а ми ћемо пажљиво анализирати новонасталу ситуацију“, рекао је јуче председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

Надлежни из Косовске* полиције потврдили су касније за поједине медије контејнери на Јарињу се постављају ради побољшања услова за рад и надзор прелаза.

Тим поводом се јуче огласио и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који је рекао да има сазнања да власти у Приштини планирају да у току данашњег дана „почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама“.

„Куртијев подли наум говори о најбруталнијем кршењу Бриселског споразума којим се регулише слобода кретања, као и остали споразуми постигнути у Бриселу овим поводом“, истакао је Петковић.

Kosovo online /IN4S

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име