У ДЕЧИЈОЈ емисији „Плава птица“ на РТС емитована је скандалозна песма о Хрватској.

Сам текст песме је више него сраман, а поготово због тога што се ради о програму за децу.

„Далматинске клапе слушаш, куном плаћаш све.“

Подсећамо, историјски не само што се у песми о Хрватској спомиње Далмација, историјски српска земља, пева се и о усташкој валути! Куна никада није била валута до НДХ. После тога, проусташки режим НДХ Фрање Туђмана вратио је многе усташке симболе, па тако и усташку валуту, о којој на РТС певају српској деци у веселом тону.

„За Дубровник велелепни сва су покољења чула“

И поред тога што је Дубровник одувек био српски град, у песми која се емитује на РТС се врши брутална ревизија историје и деца се обмањују причама о „велелепном хрватском Дубровнику“, а до ког су Хрвати дошли историјским фалсификатима и геноцидом над српским народом.

„Сплит – Диоклецијанова палата“

Још једна весела прича за децу – палата цара Диоклецијана у Сплиту. Оно што је прећутано, јесте да у Сплиту и логор „Лора“ – концентрациони логор, у коме су мучени и убијани Срби током прошлог рата.

Брадата жена и – Правац у Хрватску

Песма почиње речима – Идемо правац у Хрватску, уз одушевљени израз лица брадате жене који (или која) изговара ту реченицу. Иронично можемо да констатујемо да смо 1995. ми Срби ишли „право из Хрватске“, а 1941. смо ишли „правац на клање“, без осмеха. И наравно да непријатељства не могу трајати заувек и да се ратне секире једном морају закопати, али се пријатељство не може постизати ревизијом историје и док се у тој истој Хрватској и данас славе они који су клали и протеривали Србе.

Ревизија историје би могла да иде и у још горем правцу, ако РТС овако настави. Уопште никога не би изненадило да су певали и о „хрватском Земуну“, кад су већ могли о „хртватској Далмацији“ и „хрватском Дубровнику“, а можда следећа песма за децу на РТС буде и о поглавнику Анти Павелићу, те о „заштити права деце у НДХ“.

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић обећао је недавно да ће уџбенике из историје писати држава Србија, како нашој деци не би други писали историју. Остају само два питања за Драгана Бујошевића, генералног директора РТС:

1. Ко врши ревизију историје на РТС-у?

2. Да ли за ово грађани Србије плаћају ТВ претплату?

Intermagazin

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име