Видосав Ковачевић, пензионисани генерал-мајор Војске Србије открива до сада неоткривено

Видосав Ковачевић, пензионисани генерал-мајор Војске Србије и бивши начелник Војне Академије Војске Србије, тврди да је 1999. године војска предлагала да се гађају престонице земаља из којих НАТО авиони нападају ваздушни простор СРЈ али да се Слободан Милошевић супротставио томе.

Генерал Ковачевић каже да се Милошевић плашио да се рат не прошири и на друге земље. Он је рекао да је тада на састанку Милошевићу предочено да ће СРЈ успети да обори највише “два до три” НАТО авиона што се по генералу Ковачевићу и догодило. Он одбацује приче о већем броју оборених авиона тврдећи да су два сигурно пала, а још два погођена изнад територије околних земаља.

Он каже да су приче о акцијама српске авијације у Албанији и Босни и Херцеговини током 1999. део пропаганде, као и да је назив “Милосрдни анђео” смислила војска СРЈ у циљу пропаганде против НАТО иако то није био прави назив непријатељске операције.

Прочитајте и:

ПРЕТУКЛИ СВЕШТЕНИКЕ И ОДУЗЕЛИ ЦРКВУ: Верници то поднели и схватили шта је СУШТИНА ХРИШЋАНСТВА (ВИДЕО)

Генерал Ковачевић у емисији говори о увођењу обавезног војног рока, безбедносним ризицима вакцинисања војске страним вакцинама за Ковид-19, потреби враћању војске на обезбеђење граница усред мигрантске кризе, женама у војсци и распаду Југославије.

Преузето са: Националист

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име