Познати холивудски глумац Том Хенкс изјавио је у емисији кабловске станице „Е!” да је Kосово одувек било српско и да ће једног дана Срби успети да врате своју земљу.

Говорећи о снимању филма о историјату настанка израелске државе, у продукцији Стивена Спилберга, Том Хенкс је упоредио Јевреје са страдањем косовских Срба.

„Јевреји су за време Другог светског рата доживели холокауст, а да не говорим шта им се све дешавало стотинама годинама раније. И поред свега тога, никада нису губили веру у своје корене и наду да ће вратити своју земљу, па су се цео један миленијум поздрављали са ’Догодине у Јерусалиму’. Сличан случај имамо и данас када је реч о Kосову”, изјавио је познати оскаровац.

„На Kосову су некада живели Срби, подизали манастире и имали своје краљеве, а онда су дошли Албанци и протерали Србе. Kрајем 20. века на Србе су падале и НАТО бомбе, али они и даље не желе да признају да је Kосово самостална држава и говоре „Kосово је Србија”, попут некада Јевреја, који су се на крају ипак вратили у своју земљу, па можда то буде случај и са Србима”, закључио је Хенкс.

Мало је познато да је Том Хенкс православне вероисповести. Грчкој православној цркви је пришао 1988. године, после женидбе с Ритом Вилсон.

Фото: Wikimedia Commons

Прочитајте и

ТИТО УЗ ВИСКИ: Срби за 50 година неће знати ко су, за 100 неће постојати! Ја сам их уништио!

“Бежите живи, иду мртви!” Нико није веровао у опоравак српске војске, али 62.000 СРБА ЗБРИСАЛО је 700.000 непријатељских војника

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име