Утаммицу у Новом Пазару обележили су бројни инциденти са навијачима, који су у други план бацили дешавања на терену. После свега виђеног питамо се да ли је за челнике ФСС нормално да се у Србији некажњено скандира непријатељу државе Насеру Орићу, а да се за помињање Ратка Младића моментално празне трибине

Нажалост, да смо далеко од правде и истине потврђују и одлуке судије и делегата на поменутом мечу, али и коментари у домаћим и медијима у региону.

И док су медији у БиХ спремно дочекали догађања у Новом Пазару, а за инциденте оптужили чак и председника Србије, за кога кажу да стоји иза скандирања Ратку Младићу, а поједини домаћи медији попут Нове и сајта Директно такође у први план стављају скандирање навијача Партизана, истина је чини се ипак комплекснија и доста другачија.

Наиме, на друптвеним мрежама може се видети велики број коментара, који сведоче да је све почело знатно раније, као и да су навијачи Новог Пазара иницирали инцидентну ситуацију, скандирајући злочинцу Насеру Орићу.

Не само то, они су скандирали „Kосово је поред Србије“, „Ово је Босна“ и „Убиј Србина“, убацивали гомилу флаша на терен, а фудбалере Партизана вређао је и физиоферапеут домаћег тима Јасмин Џоговић.

Све то ни судијама ни делегатима ФСС није био сигнал да реагују и уведу ред на терен и трибине, да би се ситуација драстично променила када су узвратили навијачи црно-белих, који су експресно избачени с трибина.

Очигледно је да и за Фудбалски савез и за део медија у Србији блиских Јунајтед групи Драгана Шолака истина једнострана и да је у овом, са ове стране, ружном догађају, ипак било оних који су повлашћени, а да не говоримо о томе да је скандалозно толерисање скандирања којима се велића негирање територијалне целовитости наше државе.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име