Поруке за Бадњи дан обрадују свакога, поготово ако долазе од блиских и драгих људи

Нека ваше божићне честитке буду оригиналне и јединствене, у духу највећег хришћанског празника! Издвојили смо за вас по 10 најлепших порука за Бадње јутро, Бадњи дан и Бадње вече.

Честитке за Бадње јутро:

1. Свануло је јутро бело, не спавају град ни село, јер данас и старо и младо, по бадњак иде радо. Нек’ и теби ова гранчица света донесе пуно берићета, љубав, зравље, срећу, и радост од свега већу. Срећно Бадње јутро!

2. Божићне ватре у срцу пламте, здравље и срећа нека те прате, а свако ново сутра, нека ти буди радост Бадњега јутра, и срећан ти Бозић сутра.

3. Ево поново најлепшег јутра, Христово рођење слави се сутра! Крени по Бадњак брзо се врати и испред куће дрво усправи. Срећно Бадње јутро домаћине!

4. За верника нема веће среће, кад у шуму по бадњак се креће, тад се скупи и старо и младо по бадњак се увек ишло радо. Обичаји то су од давнина, преносе се са оца на сина. Ти сад имаш обавезу свету, да пренесеш своме детету. Да поштује веру, Бога и да воли ближњег свога.

5. Свануло је јутро, од свих јутара боље, желим вам срећу, снаге и воље. Благостање, мир и доброта нек вас прате целога живота. Срећно Бадње јутро.

6. Наздрављам ти Бадње дрво, наздрављам га теби прво, нек весеље кућу краси, од невоље Бог нек спаси, сва дивота дому твоме, то у срцу лежи моме. Сретно ти Бадње јутро!

7. Док се зора рана још руди, по бадњак креће река људи. За њима крени срећа нек те прати, а чим посечеш божје дрво, у здрављу кући се врати. Срећно Бадње јутро!

 

8.
Крени по бадњак док зора блиста,
то свето дрво данас се слави,
то дрво згреја Бога Христа
и сваког ко је верник прави.
Порани рано што можеш прије
и правац шума по Бадњак дрво,
понеси секиру, мало ракије,
јер тога дана, то радиш прво.
Када пронађеш дрво од храста
уз божју дозволу што ће ти дати,
у три замаха дрво обори,
са божјим даром кући се врати.

9. ПРАВОСЛАВЦИ и ХРИШЋАНИ ко ће са мном нек’ порани, БАДЊЕГ ЈУТРА прије зраке идем гори у БАДЊАКЕ. Као што су преци моји, уз дом СРПСКИ да ми стоји. Да за БАДЊЕ ВЕЧЕ пламти, традиција да се памти и да СРПСКО име траје, јер вера се не продаје!!!!

10.
Свето дрво Бадњег јутра што вам данас кућу краси,
нек донесе сваку срећу и од сваке муке спаси,
и поздрав вам шаљем главни: срећан празник православни!

Честитке за Бадњи дан

1. Звоне звона, тамјан мири, а вера ми груди шири.  Свето дрво кућу краси, да од сваког зла је спаси. Данашњега светог дана Бог нека је препороди, нек је чува, штити, пази, ка напретку нек је води! Срећан ти Бадњи дан!

2. Гледам ово дрво свето, што пред мојим домом блиста, и за здравље твоје молим, сина божјег, драгог Христа. Нека ти срећу, здравље и миран сан донесе данашњи Бадњи дан!

3. Домаћине добар дан са срећом вам Бадњи дан, срећан Бадњак што посече за хришћанско Бадње вече! Срећни они што га ложе, помози им драги Боже!!!

4. Зазвонише звона стара са цркава и олтара, молимо се Христу Богу за напредак и за слогу. Обичаји живе давни, а ми Срби православни традицију наставимо и потомству оставимо. Тако било, тако биће, Србин слави и славиће,
православљем душа дише, када тамјан замирише. Нека нам је вера чврста, крстимо се са три прста, цркве свете да правимо и господа да славимо. Срећан Бадњи дан!

5. У мом крају зора руди, скупило се пуно људи, да би стигли још за мрака да посеку три Бадњака. Бадњацима сложно поју – Боже спаси душу моју и помози свима нама твојим Светим Молитвама. Нек смирење душу краси, Бадњи дане срећан да си!

6. Домаћине добар дан, данас славиш Бадњи дан. Испред куће Бадњак стави и рођење Божје слави. Бог ти сваку срећу дао и од зла те сачувао! Срећан Бадњи дан!

7. Док чекаш да сунце последње зраке угаси, осмех нека ти лице краси. Нека ти душа од среће блиста, јер сутра славимо рођење Христа. Све твоје жеље и миран сан нека ти донесе данашњи дан. Сретан Бадњи дан!

Прочитајте и:

Да ли сте се запитали: КАКО ЈЕ ЈЕЛКА ЗАМЕНИЛА БАДЊАК?

8. Нека овај Бадњи дан буде вама радостан, пуно среће, пуно славља од срца вам желим здравља. Нек вас Божја мудрост води и нека вас препороди. Срећан Бадњи дан!

9. Не губи веру – не губи наду, тежи ка срећи, а не ка паду. У срцу воли и спомињи Бога, нека те чува и ближњега твога. Подигни главу, испружи длан, СРЕЋАН ТИ БАДЊИ ДАН!

10. Док небом лете пахуље беле, док се сада пољупци и дарови деле… Анђели нек поруку понесу на крилима белим, да ти најстрећнији Бадњи дан желим!

Честитке за Бадње вече

1. Гледам ово свето дрво, што пред мојим домом блиста, и за ваше здравље молим, сина Божјег , драгог Христа. Нек вам радост кроз дом тече и срећно вам Бадње вече!

2. Ноћ се спустила право је време, да бадњак и ваш дом украси, да Бог помогне вашој кући и од сваког зла вас спаси. Срећно Бадње вече!

3. Кад се унесу бадњак и слама, а мирис тамјана кућом кружи, тихо се молим за ваше здравље да Бог вам подари живот што дужи. Добри доме, добро вече и срећно вам Бадње вече!

4. Кад бадњаке унесете нек Вас свака срећа сретне, сретала Вас милост Бога и у кући сваког твога! Нек вам радост кроз дом тече и срећно вам Бадње вече!

5. Дивно вече бадњега сјаја са Христом светим нека те спаја, а вера права душу ти крепи, да ти предстоје само дани лепи. Срећно бадње вече!

>>>>

6. Да свето Христово дрво, подари ти здравље прво, тамјан данас нека замирише, нек’ весељем кућа дише. Нек’ се чује песме глас – БЛАГОСЛОВИ БОЖЕ НАС!!!

7. Док бадњаци ваши горе, до божићне дивне зоре, у божићној лепој ноћи поздрав ће вам овај доћи, пуно здравља, блага, среће и срећно вам Бадње вече!

8. Док се мучиш са посним ослићем, нешто лепо миришеш носићем, то у рерни прасенце се пече, добри доме срећно Бадње вече.

9.
Данас опрости дужнима,
дај пољубац ближњима,
помози тужнима…
У поноћ погледај небо
видећеш звезду што ходи и реци тихо:
ХРИСТОС СЕ РОДИ!

10. Гледај у ватру док бадњак гори и слушај добро шта ти говори: Благостање, мир и доброта нек вас прате целог живота. Христос се роди!

Опанак

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име