Иван Контић, за којим је српска полиција расписала потрагу због бруталног пребијања М.М. (28) пре 19 дана у Јеврејској улици у Новом Саду, главна је тема српских медија од тренутка када је објављена потрага за њим. На друштвеним мрежама осванула је и његова фотографија са црногорском заставом.

Наиме, слика на којој се види одбегли Контић наводно је скинута са његовог угашеног ФБ профила и приказује њега на слици са црногорском заставом. Када је и којим поводом слика настала је немогуће рећи с обзиром на то да је убрзо након саопштења МУП-а да се за њим трага, профил на овој друштвеној мрежи угашен.

Оно што је за сад познато јесте да је Министарство унутрашњих послова саопштило да интензивно трага за Иваном Контићем (1990) осумњиченим да је, у Јеврејској улици у Новом Саду, претукао двадесетосмогодишњег младића и том приликом му нанео тешке телесне повреде, наведено је у саопштењу.

“Позивамо грађане, уколико имају било какву информацију о особи са фотографије, да се јаве Полицијској управи Нови Сад на број телефона 064-892-3876 или на број у Министарству 011-362-7223”, саопштио је МУП Србије.

МУП је истакао и да је Министарство унутрашњих послова у интензивном контакту са органима надлежним за давање налога за расписивање међународне Интерполове потернице.

Прочитајте и:

Марија Карађорђевић: Животна прича највољеније српске владарке

Иначе, појавила се и информација, да обегли Контић тренутно није познат само српској полицији, него и црногорској, и да је заправо он црногорски држављанин који је пре две године хапшен у Никшићу због оружја.

Подгоричке Вијести осмог јануара 2018. године објавиле су вест да су службеници за борбу против дроге и Никшићког центра јавне безбедности, код Никшићанина Ивана Контића, тада старог 27 година, пронашли револвер у илегалном поседу, а код његовог вршњака М. Б., прашкасту материју за коју се претпоставља да је кокаин. Полиција је том приликом саопштила да су они заустављени 6. јануара на Бадњи дан, када је заустављен мерцедес без регистрација којим је управљао В.Ц. из Никшића, док су Контић и Б. били сапутници. Приликом контроле полицајци су код Контића пронашли револвер Застава Магнум калибра 357 са шест метака, док је Б. „одбацио пвц паковање са прашкастом материјом за коју се претпоставља да је кокаин“.

Од тад се о Контићу није ништа чуло и о њему није било никаквих информација, све док у јавност није процурио снимак настао 24. августа 2020. године испред једне новосадске кладионице, на коме се види како осумњичени уз помоћ још једног младића брутално туче жртву, док повећа група међу којима има и радника обезбеђења све немо посматра.

На друштвеним мрежама јуче се појавио стравични видео-снимак, направљен у Новом Саду, на коме се види како младић брутално туче другог мушкарца, а потом му, док лежи у бесвесном стању на земљи, ломи руке. Да цео случај буде још гори, стравично иживљавање над младићем догађало се наочиглед бројних грађана. У једном моменту види се и како неки младић прилази батинашу у намери да га заустави, али га је тада напао и отерао мушкарац који се налазио у близини.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име