Након што су жребом у Цириху синоћ оформљене групе европских квалификација за наредно Светско првенство, које ће се одржати у Катару 2022. године, десио се и један приличан проблем.

Шпанија, према писању појединих њемачких медија, не намерава да да дозволу својим репрезентативцима да играју против самопроглашене Републике Косово*.

Подсетимо, током жреба квалификација, којим је одлучено да се Србија такмичи у А групи, догодило се да су куглице „упариле нашу и косовску* селекцију“, да би онда на снагу ступила ранија одлука УЕФА и та екипа је „премештена“ из групе у којој је Србија – у прву наредну слободну. А „упала“ је код Шпанаца.

Прочитајте и:

“ДОВДЕ ЈЕ СТИГЛА СРПСКА КОЊИЦА 1919. И ДАЉЕ НИЈЕ ИШЛА” Споменик у Аустрији сведочи о НЕВИЂЕНОМ ЈУНАШТВУ!

Наиме, у групи Б поред моћне „фурије“ и тзв. Косова*, жребом су сврстани и Швеђани, Грци и Грузини. И, док је чувени шпански лист „Марка“ подсећао да „Фурија никада претходно није играла са том селекцијом, а да Шпанија није призала самопроглашену независност Косова*, баш као што то нису урадили ни Грчка, ни Грузија, за разлику од Шведске“, у Немачкој се појавила информација да Шпанци неће ни изаћи на терен против поменутог спорног ривала, преноси Блиц.

Немачки Спорт1.де наглашава следеће:

„За разлику од грчких и грузијских власти, шпанска Влада заправо не дозвољава својој репрезентацији да се такмичи против Косова*. Ова забрана је на снази јер постоје бројне паралеле са оним што се у Шпанији дешава са захтевима за независност Каталоније, а Шпанија већ дуго стоји на страни Србије, која је својевремено и ратовала због истих тенденција на Косову*“, пише поменути њемачки портал.

Да ли ће то што званични Мадрид подржава Србију у очувању територијалне целовитости заиста и довести до тога да се не играју поменуте утакмице, као и каква би казна од стране УЕФА могла да уследи, остаје да се види у марту 2021, када квалификације за Мундијал у Катару и почињу.

иЗВОР: ИН4С

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име