Најважније питање јесте да ли су британски специјалци из САС јединица учествовали и у стрељању муслимана после ослобођења града, пишу „Вечерње новости

Према сведочењу британског специјалца из јединице САС који је желео да остане анониман, па се у тексту користи псеудоним Ник Камерон, задатак њихове јединице је био да пошаље координате за НАТО напад на снаге Војске Републике Српске и да обавља друге шпијунске послове.

– Наш приоритет је био да сакупљамо информације – признаје Камерон.

У тексту Камерон оптужује УН да су дозволиле „масакр“ у Сребреници („УН су у потпуности издале те људе“) и изражава своју бес због тога што нису извршиле нападе на српске положаје.

– Није било ничега. Чекали смо и чекали – рекао је Камерон.

Камерун каже и да се састао са Насером Орићем, те признаје да га је бразилски посматрач из УН оптужио да прави заверу са муслиманима, на шта му је британски шпијун рекао да „одј*бе“.

Када је видео да су Срби ушли у Сребреницу и да НАТО неће реаговати, британски САС-овац и шпијун каже да се запитао „Јеб*те, како да се извучем из овога?“

Осим што су муслимани у Сребреници редовно кршили резолуцију о Сребреници као демилитаризованој зони, сада је очигледно да су им у томе помагали не само УН, већ и британски специјалци.

Ипак, најважније питање је да ли су британски специјалци из САС јединица имали само ову функцију или су учествовали и у стрељању муслимана после ослобођења града.

О присуству британских САС јединица пише и Гардијан, у тексту под насловом “Srebrenica: the search for a terrible truth goes on”.

Novosti.rs

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име