НА друштвеним мрежама покренута је петиција да пjевачу Бобану Рајовићу буде забрањен улазак у Србију .

Разлог је што је освануо је снимак са Рајовићевог наступа у Хрватској. Том приликом пjевач се није либио да удовољи тамошњој публици и отпjева песму „Суде ми“, коју иначе пева Мирослав Шкоро. Песма велича хрватске генерале током акције „Олуја“, а овај Рајовићев потез наишао је на жустре осуде српске публике.

Песма је посвећена хрватским ратним осуђеницима који су учествовали у војнополицијској акцији „Олуја“, када су Срби протеривани са територије Хрватске и у којој је убијено око 1.900 војника и цивила. Песма представља хвалоспјев Анти Готовини, Младену Маркачу, Слободану Праљку и Бранимиру Главашу.

Познато је да је Рајовић у Хрватској веома популаран, као и да бивша председница Колинда Грабар Китаровић воли да слуша његове песме, за шта јој се Бобан једном приликом јавно захвалио и рекао да би му била част да пева пред њом.

На Твитеру су се појавиле прве прозивке попут: „Опа, нови кандидат за забрану уласка у Србију, Бобан Рајовић“ и „Ћелави пева усташку песму, а око њега се отимају клубови по Србији“ и слично.

Овим поводом певач се није оглашавао.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име