Иницијатива Војвођанског фронта, који чине Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) и Војвођанска партија, да се на следећем попису становништва Србије регионална припадност, односно „Војвођанин“ класификује као посебна националност, изазвала је буру у јавности и оштре критике Владе Војводине, али је наишла и на отворена врата министарке за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордане Чомић.

Како је Чомић рекла, они имају право на дијалог. Да ли је могуће да Војвођани добију националност, у Пулсу Србије говориће се са Милошем Парандиловићем из Национално-демократске алтернативе.

– Да није опасно било би смешо. Али пошто је опасно и због наше историје јер су на територији Србије стварале разне територије, што није добро. Овде причамо о термину Војвођанин који апсолутно не постоји, по том логици онда би сваки округ могао да тражи да је тако изјашњава на пример Шумадинци би могли да траже да се изјашњавају као Шумадинци. Ко су људи са којима жели да дебатује Гордана Чомић – навео је Парандиловић.

Ми се бавимо Горданом Чомић и неким будаластим темама, по овој логици могли бисмо онда за сваку глупост да водимо дијалог. Иницијатива Војвођанског фронта је опасна – додао је саговорник.

Попис становништва у Србији може да испадне лакрдија, навео је Парандиловић.

– Главно питање је зашто министарка Ћомић пушта свакога са сулудом идејом прави друштени дијалог и да се води дебата око тога – рекао је Парандиловић.

(Курир.рс)

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име