Епархија рашкопризренска пријавила је овај инцидент полицији уз захтев да се манастир додатно обезбеди – саопштила је Епархија рашко-призренска

Снимак паљења заставе СПЦ појавио се на друштвеним мрежама, а како се претпоставља тај вандалски чин одиграо се на брду изнад Грачанице.

Претходно се током дана на друштвеним мрежама појавила слика маскиране особе са заставом Албаније како гази црквену заставу, која је у ноћи између 29. и 30. јуна, подсетимо, украдена са улазне капије манастира Грачанице.

  • Реч је о застави која је скинута са улаза у манастир. Овај најновији инцидент показује повећани степен угрожености верских права и слобода и уопште безбедности објеката СПЦ на Kосову и Метохији. Застава СПЦ је српска тробојка са знаком крста и четири оцила што је регулисано Уставом СПЦ. Овај симбол потиче још из раних хришћанских времена и симболизује Христа као цара над царевима. Епархија рашкопризренска пријавила је овај инцидент полицији уз захтев да се манастир додатно обезбеди – саопштила је Епархија рашко-призренска.

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име