Да ли сте знали да је Србија једна од три земаља које могу без визе, само са пасошем своје земље да путују у било коју државу Европе, Кину и Русију?

Оваква вест је потпуно чудна, имајући у обзир да ми нисмо део Европске уније, нити да смо једна од водећих светских сила, али тако је

Наиме, један странац је ову информацију поделио на друштвеној мрежи Твитер изазавши мноштво коментара!

Друге две државе које се могу похвалити овим статусом су Маурицијус и Сејшели.

Прочитајте и

Како су 1944. године у Панчеву стрељали 72 пилота Краљевине Југославије

РЕКЛИ су о славној српској војсци… ПРОЧИТАЈТЕ

Српски пасош нам од 2009. године обезбеђује да можемо без виза да путујемо Европом. Међутим, Србија је и једна од само три земље на свету чији грађани без визе могу да посете Европу, Русију и Кину без визе.

Поред тога, наши грађани без визе могу да путују у Израел, и Турску, која захтева визе чак и од грађана Америке, али и неких земаља чланица ЕУ.

Србима виза не треба ни за путовања у Украјину, Казахстан, Бразил, Молдавију, као ни за Јапан и Индонезију. Према извештају из 2018. године, грађани Србије без визе могу да путују у 130 светских земаља, чиме је наш пасош 36. на листи „највреднијих“ пасоша.

Прочитајте и

Како је Холивуд зарадио на војничкој храбрости Срба?

Грађани Србије без визе не могу да путују у САД, Канаду, Велику Британију, Ирску и Нови Зеланд – ове земље иначе важе за врло строге када је реч о добијању виза.

Да наша земља има доста отворену политику која се тиче путовања без визе. било у Србију или из ње, говори и чињеница да грађани Бахреина, Белорусије, Боливије, Кине, Кубе, Гвинеје-Бисао, Индије, Индонезије, Јамајке, Казахстана, Кувајта, Монголије. Омана, Катара, Турске, Туниса и Русије могу у Србију да уђу без виза. Са друге стране, без визе не могу да уђу у земље ЕУ.

Запањујуће, зар не?

Преузето са: Националист

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име