ПУТИНОВЕ КОЧИЈЕ Нове луксузне лимузине су замениле возила марке „ЗИЛ“, некадашње чувене лимузине совјетских функционера.

Након појаве лимузине „Аурус“ на инаугурацији председника Руске Федерације Владимира Путина 2018. године нове луксузне лимузине су замениле возила марке „ЗИЛ“, некадашње чувене лимузине совјетских функционера.

Зил, Wikimedia Commons

ПУТИНОВЕ КОЧИЈЕ  Председничка лимузина је имала своју европску премијеру марта 2019. године, (на салону у Женеви премијера „Ауруса С600“ је била у августу 2018. у Москви) и за разлику од конкурентне председничке лимузине Сједињених Америчких Држава, иначе главног конкурента Русије, ова лимузину могу купити сви заинтересовани, чак и они који нису део руског државног апарата.

Прочитајте и:

ЗАМЕНИО МАНТИЈУ ЗА КУБУРУ И САБЉУ: Да ли сте чули за великог српског јунака Петра Јагодића “Куриџу“?

Аурус је настао на иницијативу Владимира Путина који је желео да створи нову марку аутомобила која би била довољно квалитетна да задовољи високе критеријуме и стандарде који су неопходни за возило „државничког калибра“.

У циљу реализације плана покренут је пројекат „Кортеж“ који је око себе окупио инжњере других произвођача аутомобила, укључујући „Камаз“, „ГАЗ“, „ЗиЛ“, „НАМИ“ и „Солерс“. Као резултат настаo Аурус Сенат, луксузна лимузина у рангу „Ролс Ројса“ и „Бентлија“, иначе чувених британских марки аутомобила које производе раскошне аутомобиле.

Ова возила, у форми кабриолета, су учествовала на војној паради поводом Дана победе у Москви 9. маја ове године, те не треба да чуди то да је „Аурус начињен на основу техничких захтева Министарства одбране Руске Федерације.

Високе перформансе луксузне лимузине подразумевају непробојну заштиту чија је решење постављено у серијској производњи, што „Аурус“ истиче у односу на друга возила. Поред тога, возила су персонализована, што значи да се унутрашњост возила, укључујући и додатну опрему, праве по захтевима купaца.

Извор: Шајкача

Фото: Wikipedia

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име