Руки „ДРИФТ: Руски тенк дрифтује (видео)Иако на наслову приложеног снимка пише да се ради о руском тенку Т-72, ипак се ради о тенку Т-80, иначе такође борбеном оруђу руске производње. Све у свему, оба тенка су руске производње и у оба случаја се ради о главном борбеном тенку руске војске.

Tenk
T-80 Wikipedia

На приложеном снимку који траје свега 15 секунди види се тенк који се при великој брзини појављује на паркингу, вероватно неке војне базе из совјетског периода, и наставља у смеру особе која снима. Непосредно пре момента када се тенк нашао испред посматрача оклопњак уз шкрипу метала и варнице почиње да „дрифтује“. Након „дрифта“ тенк се окреће за 180 степени и цев куполе се налази насупрот правца из кога је дошао.

Са обзиром да се ради о аматерском снимку претпостављамо да се су овај кратак видео клип направили припадници војске, или чак и сами чланови посаде. Поред тога, због широке употребе и распрострањености руских тенкова, не можемо са сигурношћу рећи да је тенк са видео клипа у служби руске армије, или је у служби у некој од земаља бивших република источног блока: Украјина, Белорусија, Казахстан…итд.

Т-80 у Војсци Србије

Војска Србије у свом арсеналу нема тенк Т-80. Иако нема тенк Т-80, Војска Србија поседује оклопно средство сличног изгледа и сличних перформанси: тенк Т-72 је поред тенка М-84 основни борбени тенк Копнене Војске, а тенк М-84 је изведен на основу тенка Т-72.

Прочитајте и:

ОВО СУ НАЈВЕЋЕ СРПСKЕ МИСТЕРИЈЕ: Kако је убијен Мурат, да ли је краљ на самрти рекао Чувајте ми Југославију!

 

Видео се налази на приложеном линку:

Основни борбени тенк Т-80 из Хладног рата, не треба помешати са лаким тенком, тачније танкетом Т-80 из периода Другог светског рата. Тенк Т-80 се производио у периоду од 1967. до 1975. године, и био је један од главних ослонаца совјетске силе. Овај тенк има плинксу турбину од чак 1250 коњских снага, те због тога Т-80 има супериорне маневарске способности у односу на друге тенкове, било да су они  западне производње, или да се ради о совјетским тенковима старијих генерација.

Извор: Шајкача

Фото: youtube/printscreen/yakob

ОДГОВОРИ

Унесите свој коментар!
Унесите своје име